Aktualno OG sada Ogulin

Jure Turković o Radio Ogulinu opet šuti!

Još 18. travnja ove godine Ogportal je poslao upit gradonačelniku Juri Turkoviću, koji je i predsjednik Skupštine Radio Ogulina, da nam odgovori na nekoliko pitanja. Zamolili smo ga, a prema zakonu bio je dužan odgovoriti u roku od 15 dana, da nam odgovori na pitanja:
1. Je li inspektorat rada podnio prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka protiv Radio Ogulina i predsjednice uprave Mihaele Milanović Poljak i zbog kojih razloga?
2. Je li inspektorat rada podnio prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka protiv Radio Ogulina i bivšeg predsjednika uprave Željka Lipošćaka i zbog kojih razloga?
3. Tko je od travnja prošle, do 11. veljače ove godine, obnašao funkciju glavnog urednika?
4. Koliko je iz gradskog proračuna u tiijeku 2016. i do sada, u 2017. godini, isplaćeno novca za Radio Ogulin? Mislimo na sve uplate i sa kojih pozicija, te u koju svrhu?
5. Zbog čega Skupština Radio Ogulina  nije donijela plan i program rada Radio Ogulina za 2015. 2016. i 2017. godinu?
6. Što je konkretno učinila tročlana Uprava da se spriječi gubitak radija?
7. Koliko je Radio ostvario prihoda u 2016.?
8 Koliku su prihodi u 2016. od marketinga i ostalih usluga, a koliko su  izdvojili Karlovačka županija i Grad Ogulin za prijenos sjednica?
S obzirom na činjenicu da se Jure Turković oglušio na našu zamolbu, kao i na upite nekih članova Skupštine ovog trgovačkog društva, koji svoje odgovor čekaju skoro dva mjeseca, pitamo se da li predsjednik Skupštine radija uopće postoji, da li funkcionira i da li poštuje zakon?  Činjenica je da se o Radio Ogulinu potrošilo puno vremena na rasprave u Gradskom vijeću Grada Ogulina,  i da je ostalo otvoreno mnogo pitanja, poput: zbog čega je predsjednica uprave Radio Ogulina Mihaela Milanović Poljak, vijećnike obmanula, doslovce  sakrivši dijelove nalaza državne inspekcije, koja je utvrdila niz nezakonitosti u poslovanju Radio Ogulina, tko je u određeno vrijeme bio odgovorna osoba, tko je u određeno vrijeme bio glavni urednik i ostala gore navedena pitanja. Osim puno potrošenog vremena na rasprave, potrošeno je i puno proračunskog novca. Od kada je Turković predsjednik Skupštine, dakle za zadnje četiri godine, prema nekim izračunima, cijena rada radija je barem milijun i dvjesto tisuća kuna.  Toliki iznos, njegovom bi prethodniku bio dovoljan za DESET godina normalnog poslovanja radija, bez smanjivanja plaća, broja zaposlenih i ostalih restrikcija. U kvalitetu programa možete se i sami uvjeriti, svakoga dana.
O tome smo već pisali u nekoliko navrata na našim stranicama i gotovo je nevjerojatno da se o ovome i dalje šuti. No, OGportal ide dalje i sva ova pitanja proslijedili smo još jednom predsjednici Uprave Mihaeli Milanović Poljak. Nadamo se da neće proći mjeseci i godine dok ga dobijemo!