Aktualno Županija

Fenomenalna Riječanka Medea osvojila D.Resu

Sjajna Riječanka Medea Market Sindik “pokorila” je večeras Duga Resa Fest fenomenalnom interpretacijom pjesme “Somewhere” Barbare Streisand.
Samouvjerena, snažna i interpretativno dominantna učenica Osnovne škole Fran Franković s riječke Drenove ostavila je publiku bez daha i suvereno odnijela pobjedu u Dugoj Resi. Medea Market Sindik “kraljica” je pozornice, pa iako je pjesma koju je otpjevala doista lagana, u svakom trenutku Medea je pokazala najbolje od sebe.
Pobjedu nije očekivala, rekla je na kraju, iako za one koji je bolje znaju, pobjede su ono što je prati. Medea je nastupala u “Zvjezdicama”, ali i na međunarodnim dječjim festivalima kao što je “Čarobna frula” , nagrađivana je na “Kvarneriću” i na Dječjem mikrofonu.
Drugo mjesto osvojio je također sjajni i jedini pjevač na ovogodišnjem festivalu Osječanin Marin Bulić, učenik OŠ Višnjevac.  On je izvedbom “Nessun Dorma” pokazao vrhunsko glazbeno umijeće, a također je poznat i kao sudionik “Zvjezdica”. Simpatičan i opušten, “pjeva od kad je progovorio”, osvojio je srca publike.
Treća je predstavnica OŠ I.B.Mažuranić iz Ogulina Sara Grgurić koja je odlično izvela “Someone like you”, pjesmu koju izvodi u originalu Adele. Na trenutke ravno popularnoj pjevačici, Sara je također pokazala da grad pod Klekom ima svoje glazbene talente.
Četvrti po redu Duga Resa Fest imao je dosad najkvalitetnije izvođače i odskočio za klasu više po tome od dosadašnjih izdanja. Doista, članovi žirija bili su na muci koliko kome udijeliti bodova s obzirom da je dosta izvođača zvučalo sjajno. Ne čudi zato što su se i neki članovi žirija “ispričavali” zbog toga jer jednostavno nije bilo dovoljno 12 bodova za sve one sjajne. No, kako su naglasili članovi žirija, valjalo bi ubuduće pripaziti i na “težinu” i zahtjevnost pjesama koje se izvode. Ove godine bilo je doista i prezahtjevnih pjesama za pjevače ove dobi, pa je to i putokaz mentorima kako bi trebalo raditi. Sve pohvale upućene su i prema sceni koja je izgledala vrhunski, sa sjajnim efektima te vrlo profesionalno, baš kao i kamera i sve ostalo iz tzv. back stage-a. S tehničke strane gledano, DR Fest odlično je odrađen. Skoro pa dah vrhunske produkcije u Dugoj Resi.
Ovogodišnji DR Fest trajao je gotovo 3 sata što je definitivno previše. Program se “razvukao” bespotrebno, s  malo više voditeljske priče nego što bi bilo taman, ponavljanja i zahvala sponzorima, ali i dijela čekanja na onaj dio kad glasuje žiri. Ako se ide čistom matematičkom logikom, za izvedbu 17 pjesama trebalo je netto 68 minuta, dok je priredba trajala oko 160 minuta, što je doista previše. Vidjelo se to i po publici koja se dosađivala i tipkala po mobitelima, pa drugi puta organizatorima savjet : Manje je više ili kraće i dinamičnije je bolje. Inače, dvorana je od sve četiri godine ove godine imala najmanje posjetitelja. Zašto je to tako, red je na organizatorima da ustanove. Prošlih godina u publici su prevladavala djeca koja su podupirala svoje frendove iz škole, sve je prštilo od navijanja i energije, a ova se godina time ne može podičiti. I još nešto za kraj; iako djeca sama biraju pjesme, ne bi bilo loše da prevladavaju pjesme na hrvatskom jeziku. Eto, pa tko želi poslušati, dobro, tko ne- ne mora. Mi smo svoje rekli.(radio-mreznica). (Foto:Josip Anušić)