Aktualno OG sada Ogulin

Nova afera: I Crveni križ rješava se “nepodobnih”?!

Gradsko društvo Crvenog križa u Ogulinu već je nekoliko mjeseci pod povećalom javnosti, a o toj temi govorilo se i na sjednicama Gradskog vijeća. Sve je počelo kada je jedna od djelatnica gradske vijećnike upoznala sa stanjem u ovoj udruzi, nakon čega je, neslužbeno doznajemo,  kažnjena opomenom pred otkaz. Na njene izjave reagirali su i odgovorni u Gradskom društvu Crvenog križa, odbacujući sve optužbe, a izabrani članovi nove Skupštine i Nadzornog odbora ovog društva dali su im u radu prolaznu ocjenu, bez obzira što stari Nadzorni odbor nije prihvatio izvješće o poslovanju. Stvar je riješena tako da su imenovali novi Nadzorni odbor, koji je izvješće prihvatio, a par mjeseci nakon toga, djelatnice u Crvenom križu dobile su otkaz ugovora o radu, s ponudom novog, izmijenjenog.
Dogodilo se to, navodno, prošloga tjedna. Zanimljivo je da su djelatnice sa dugogodišnjim stažem u Crvenom križu “nagrađene” manjom plaćom i nižim radnim mjestom, a neke nove su promovirane. Među njima je i supruga saborskog zastupnika HDZ-a Tomislava Lipošćaka, Marina, koja je radila poslove gerontodomaćice, na određeno, a sada je dobila dio poslova Tatjane  Grgurić i postala referent za administrativne poslove.
Bila Hrvatica, postala Srpkinja i došla na listu HDZ-a?!
Druga djelatnica, koja je zaposlena u “Kutku”,  Mirela Milanović, navodno je i dalje zaposlena na projektu “Dnevni boravak za starije”. Zanimljivo, ona se našla kao kandidat na 6. mjestu HDZ-ove liste za predstojeće izbore, a još je zanimljivije da se Mirela Milanović do nedavno deklarirala kao Hrvatica, a nedavno je, doznaje OGportal iz povjerljivih izvora, promijenila dokumente i postala Srpkinja! Na naš upit je li to istina, rekla nam je da ne želi odgovarati na osobna pitanja i da ne vidi razlog zašto bi to učinila. Nije se predomislila ni kad  smo joj rekli da je sad javna osoba i kandidat za Gradsko vijeće Grada Ogulina. Dakle, može se samo nagađati je li promjena nacionalnosti i njeno mjesto na listi možda bilo dovoljno da se dobije posao u Crvenom križu.
No, ni to nije sve!  Tatjana Grgurić, referent knjigovođa u Crvenom križu punih  25 godina, sada će, kažu naši izvori,  biti “unaprjeđena” u gerontodomaćicu, ako potpiše novi ugovor o radu, a Željka Gračanin  sa  20 godina staža u Crvenom križu još ne zna svoj status.
Sličnosti sa Radio Ogulinom
Zanimljivo je da ova priča iz Crvenog križa neobično podsjeća na priču s Radio Ogulina. Na isti način  provodi se, očito,  politika sadašnje gradske vlasti u obje tvrtke. Novinari Radio Ogulina postali su teret vlasti i ona se odlučila s njima obračunati na isti način. Rezultiralo je to činjenicom da je dvoje zaposlenih s Radio Ogulina odbilo potpisati novi ugovor o radu, a bojimo se da se isto ne dogodi i u Crvenom križu.
Očekivali smo da će se o svemu očitovati ravnateljica Crvenog križa Valentina Bartolović. No, ona nam nije odgovorila na naše upite koje smo zatražili emailom, a kada smo je danas nazvali  i predstavili samo nam je kratko odgovorila “Imam sastanak i ne mogu razgovarati”.
Možda će predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Karmela Matić pronaći vremena da nam odgovori na naša pitanja.