Aktualno OG sada Ogulin

Riješit će se problem oborinskih voda u Procama

Jučer smo objavili članak o problem koji s oborinskim vodama imaju mještani dijela naselja Proce. Među ostalim smo napisali : “U dijelu gradskog naselja Proce, već duže vrijeme prisutan je problem oborinskih voda koje prilikom obilnije i intenzivnije kiše stvaraju poteškoće u prometu, odnosno, poplavljuju prometnicu. Radi se o dijelu naselja Proce gdje je smještena Radna jedinica Hrvatskih šuma – Mehanizacija, graditeljstvo i prijevoz i cesti do tunela kroz koji prolazi prometnica koja ovo naselje povezuje s gradom. Na tom se dijelu prometnice pri jačim oborinama skuplja velika količina oborinskih voda, nastaje pravo malo jezero, koje otežava ili onemogućuje promet prema gradu.”

U međuvremenu je na naš upit o ovom problemu stigao i odgovor od službenice za informiranje Grada Ogulina Karmele Matić u kojem stoji :

“Da , problem postoji i sve je više izražen što se više okolne površine betoniraju i zatvaraju propusnost zemlje. Već se pokušalo čišćenjem postojećih upojnih bunara, povećati odvod atmosferskih  voda , ali to nije bilo dovoljno.  Pokušat će se u suradnji s Hrvatskim šumama, koje su dijelom vlasnici okolnog područja, pronaći rješenje.”

Kao što vidimo, gradske službe su sa problemom upoznate i već su poduzele određene aktivnosti pa vjerujemo da će se uskoro to riješiti, na zadovoljstvo mještana Proca.