Kolumne

DNEVNA INFORMACIJA PU karlovačke 17.05.2017.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac, Duga Resa) i četiri prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo sljedeće:

Krađa iz osobnog automobila
Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 49-godišnjaka da mu je tijekom noći s 15. na 16. svibnja na parkiralištu u gradskoj četvrti Grabrik u Karlovcu nepoznati počinitelj iz otključanog osobnog automobila otuđio novac i mobitel. Materijalna šteta je više tisuća kuna.

Otuđen električni alat
U razdoblju od 10. do 16. svibnja u gradskoj četvrti Luščić u Karlovcu, nepoznati počinitelj je iz pomoćnih prostorija otuđio električni alat, vlasništvo 57-godišnjaka u vrijednosti većoj od 5000 kuna.

Prevaren 82-godišnjak
Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 82-godišnjaka da su mu u poslijepodnevnim satima u gradskoj četvrti Novi centar u Karlovcu prišle dvije nepoznate muške osobe i rekle da će mu njegovu ušteđevinu zamijeniti za eure i dijamante. Nakon što je 82-godišnjak podigao novac u banci i predao nepoznatim osobama, u zamjenu je dobio kutijicu s nepoznatim predmetima te shvatio da je prevaren i događaj prijavio policiji.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen biciklist
Jučer u 14,40 sati na županijskoj cesti u mjestu Donji Lađevac dogodila se prometna nesreća. Teretnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka upravljao je 39-godišnjak te u zavoju obilazio bicikl kojim je upravljao 78-godišnjak. Iz za sada neutvrđenog razloga došlo je do kontakta zadnjeg dijela teretnog automobila i bicikla nakon čega je 78-godišnjak pao na kolnik i teško se ozlijedio. U cilju utvrđivanja svih okolnosti ove prometne nesreće provodi se kriminalističko istraživanje.

Požar na teretnom vozilu
Jučer oko 15,40 sati na državnoj cesti D-1 u mjestu Zagorje, uslijed trenja i zagrijavanja došlo je do puknuća i zapaljenja pneumatika na priključnom vozilu teretnog automobila požeških registracijskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak. Uslijed nastalog požara izgorio je zadnji dio priključnog vozila i dio tereta, a materijalna šteta veća je od 99.000 kuna. Požar su ugasili vatrogasci, a promet se odvijao uz regulaciju policijskih službenika jednim prometnim trakom. O ovom događaju, nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.