Kolumne

DNEVNA INFORMACIJA PU karlovačke 18.05.2017.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je osam kaznenih djela i tri prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i dvije s lako ozlijeđenim osobama. Od navedenog izdvajamo sljedeće:

Iz teretnog automobila otuđen akumulator
U razdoblju od 8. do 18. svibnja nepoznati počinitelj provalio je u teretni automobil karlovačkih registracijskih oznaka parkiran u prigradskom naselju Borlin u Karlovcu te otuđio akumulator u vrijednosti više stotina kuna.

Provala na području Plaškog
U razdoblju od 3. do 15. svibnja nepoznati počinitelj provalio je u gospodarsku zgradu i zgradu hostela u izgradnji na području Plaškog, vlasništvo 48-godišnjaka te otuđio armaturne žice, električne kablove i drugo. Materijalna šteta veća je od 19.000 kuna.

Prevaren 77-godišnjak
Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 77-godišnjaka da su u poslijepodnevnim satima, 17. svibnja, u njegovu kuću na području Lasinje došle dvije nepoznate mlađe ženske osobe te mu rekle da pregledavaju električnu instalaciju u kući. On ih je pustio u svoj dom, a one su iskoristile njegovu nepažnju i otuđile novac. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen vozač mopeda
Jučer u 19,30 sati u mjestu Podvožić, općina Barilović, dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka upravljala je 28-godišnjakinja koja je dolaskom na raskrižje oduzela prednost prolaska te svojim vozilom udarila u moped karlovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak. Vozač mopeda pao je na kolnik i teško se ozlijedio, a vozačica, protiv koje će biti proslijeđena kaznena prijava, lakše je ozlijeđena.