Kolumne

DNEVNA INFORMACIJA PU karlovačke 21.05.2017.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela i dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac), te pet prometnih nesreća od kojih je jedna sa teško ozlijeđenom osobom sa ozljedama opasnim po život i četiri sa materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo sljedeće:
U prometnoj nesreći teško ozlijeđen vozač motocikla
Jučer u 12,40 sati u Karlovcu, na Maloj Švarči, dogodila se prometna nesreća na način da je motociklom delničkih registracijskih oznaka upravljao 51-godišnjak koji je uslijed naglog povećanja brzine pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. Protiv vozača motocikla slijedi podnošenje izviješća Općinskom državnom odvjetništvu.
Provedena akcija na alkohol
Noću sa 20. na 21. svibnja, na području Policijske uprave karlovačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“. U akciji su kontrolirana 290 vozača, a njih 18 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 41-godišnjaka iz Duga Rese u iznosu od 2,20 g/kg.