Aktualno OG sada Ogulin

Uskoro završno predstavljanje projekta “S tobom mogu sve”

U ponedjeljak, 5. lipnja, u Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Radost“ održat će se radni sastanak tijekom kojeg će se predstavnicima jedinica lokalne samouprave predstaviti realizacija projekta „S tobom mogu sve!“.
Naime, udruga „Radost“ iz Ogulina, u partnerstvu s odgojno – obrazovnim ustanovama OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin, Prvom osnovnom školom Ogulin, Gimnazijom Bernardina Frankopana Ogulin, ali i OŠ Vladimira Nazora iz Duge Rese, te Ekonomsko – turističkom školom iz Karlovca privodi kraju realizaciju projekta koji je financiran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u iznosu od 310.000 kuna. Zahvaljujući osiguranim sredstvima osmero učenika iz partnerskih ustanova dobilo je pomoćnike u nastavi, čime im je omogućeno ravnopravno aktivno sudjelovanje u nastavi tijekom školske godine 2016./2017..
Prema riječima voditeljice projekta Tine Trivanović, pozivnice za radni sastanak upućene su predstavnicima jedinica lokalne samouprave Grada Ogulina, Duge Rese i Karlovca, predstavnici partnerskih institucija, pomoćnici u nastavi, predstavnici udruge i medija, a poziv je upućen i predstavnicima Grada Karlovca, te Duge Rese. Bit će ovo prigoda da se osim o potrebama djece s poteškoćama u razvoju, progovori i o položaju osoba s invaliditetom u zajednici.
Sastanak je zakazan za 10:30.