Aktualno OG sada Ogulin

Vijeće za elektroničke medije dodijelilo OGportalu 130.325,12 kuna!

Na temelju provedenog Javnog natječaja za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – nakladnika radija, neprofitnih pružatelja medijskih usluga televizije i radija, neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija, neprofitnih proizvođača audiovizualnih i radijskih programa za 2017. i 2018. godinu dodijeljena su ukupna sredstva za 120 nakladnika radija te neprofitne pružatelje medijskih usluga radija u iznosu 29.248.000,00 kuna, za 1 neprofitnog pružatelja medijske usluge televizije iznos od 70.000,00 kuna, za 20 neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija u iznosu od 3.360.000,00 kuna, te 8 neprofitnih proizvođača audiovizualnog i radijskog programa u iznosu od 1.344.000,00 kuna

Neprofitnim pružateljima elektroničkih publikacija dodijeljena su sredstva Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u iznosu od 1.665.118,30. Na natječaju je prošlo 20 prijavitelja, a među njima i ogulinska Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti, koja će dobiti po 65.162,56 kuna za ovu i za iduću godinu. Dakle, 130.325,12 kuna ukupno! Udruga je nakladnik Ogportala i s obzirom da postojimo tek tri mjeseca, imamo i više nego 130 tisuća razloga za zadovoljstvo, jer su profesionalci i iskusni novinari prepoznali naš trud i zalaganje, te koncepciju Ogportala! Ovime je upravo  struka priznala ne samo našu novinarsku kvalitetu i  profesionalnost, koju nam neki (doduše, u vrlo malom broju) žele osporiti, nego i naš trud i zalaganje da čitateljima objektivno i pravovremeno prezentiramo događaje. Naše  su vijesti, dakle, ocijenjene  kvalitetno, kao i uostalom kolumne naših suradnika, video prilozi o zdravlju, te ostale rubrike.

Da je bilo suprotno, sredstva za razvoj pluralizma ne bismo dobili, kao ni mnogi drugi koji su se javili na spomenuti natječaj. To su sljedeći pružatelji medijskih usluga: Dokumetar, Odbojkaški klub Posavina Brod, Srpsko privredno društvo „Privrednik“, Udruga „Kulturosfera“, Udruga Drava-info, Udruga Hrvatska reprezentacija, Udruga Jedna nova poruka, Udruga „Marko Polo Sport, Udruga Nogomet Plus, Udruga proizvođača rakije „UPRIV“, Udruga Radio Student, Udruga za feminizam i kulturu Muf, Udruga za medijsku kulturu, pluralizma i komunikaciju Press+, Udruga za očuvanje klasičnih vrijednosti Oldest, Udruga za promicanje filmske kulture i filmskog izdavaštva Film i dobro, Udruga za promicanje kršćanstva i biblijskih vrijednosti – Kršćanstvo danas, Udruga za promicanje kultura Kulturtreger, Udruga za promicanje medijskih sloboda „Medijana“, Udruga za razvoj interneta i novih medija Imonet, Udruga za razvoj radijskih programa Radio Mreža, Udruga ZG – za promicanje proizvodnih djelatnosti, turizma i zapošljavanja i Kučni ljubimci TV te prijavama neprofitnih proizvođača audiovizualnog i/ili radijskog programa CroL – Udruga za medijski aktivizam, Klapa Adriaticum, Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Sportski ribolovni klub „Big game Croatia“, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Udruga Blank, Udruga Filmska klapa, Udruga Radio Student i Udruga za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine „Šušur“.

Njima nisu dodijeljena sredstva Fonda budući da ponuđeni projekt nije dobio najmanje 50% od ukupnog broja mogućih bodova prijavljenih projekata sukladno uvjetima propisanim Javnim natječajem.