Kolumne

DNEVNA INFORMACIJA PU karlovačke 28.05.2017.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela i četiri prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo sljedeće:

Kod Ogulina provaljeno u kamper
Noću s 26. na 27. svibnja nepoznati počinitelj je na odmorištu auto ceste kod Ogulina provalio u kamper vozilo 40-godišnjeg slovenskog državljanina i otuđio mobitel, dva novčanika, novac i drugo. Materijalna šteta je veća od šest tisuća kuna.

U prometnoj nesreći četvero ozlijeđenih
Jučer u 12.55 sati na D-1 u naselju Mostanje dogodila se prometna nesreća. Osobnim vozilom mađarskih registracijskih oznaka u smjeru sjeverozapada upravljao je 26-godišnji državljanin Mađarske te je zbog neprilagođene brzine udario u stražnji dio vozila karlovačkih registracijskih oznaka kojim je ispred njega upravljala 32-godišnjakinja, a koja je bila zaustavljena zbog propuštanja vozila iz suprotnog smjera i namjere skretanja u lijevo na kolnik ulice Logorište. Dvadeset jednogodišnja putnica iz osobnog vozila mađarskih registarskih oznaka teško je ozlijeđena dok su oboje vozača i 5-godišnja putnica iz vozila karlovačkih registracijskih oznaka lakše ozlijeđeni. Protiv 26-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava.

U Jaškovu i Oštarijama dvojica vozača pod utjecajem alkohola
Jučer u 17.10 sati u Jaškovu, policijski službenici utvrdili su da poljoprivrednim traktorom karlovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 3,00 g/kg upravlja 44-godišnjak, a u 21.40 sati u Oštarijama da osobnim vozilom riječkih registracija oznaka pod utjecajem alkohola od 2,12 g/kg upravlja 28-godišnjak. Vozači su isključeni iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteni su u posebnu prostoriju policije. Zbog počinjenog prekršaja isti će biti sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.