Aktualno OG sada Ogulin

Pobjednik Tonka festa ove je godine fra Miroslav Petrac!

Festival popularne duhovne glazbe Tonkafest održan je sinoć u našem gradu i to po jedanaesti put, kojeg su pokrenuli roditelji i prijatelji prerano preminule djevojke Antonije Turković kao znak sjećanja na tu prekrasnu djevojku koja nas je prerano napustila. Festival je  i ove godine imao međunarodni karakter, a s vremenom se  pretvorio u sjajnu promociju popularne duhovne glazbe, ali i grada Ogulina. Posebnost Tonkafesta je u njegovom humanitarnom karakteru,  jer se svake godine sredstva od prodanih ulaznica doniraju nekom bolesnom djetetu ili mladoj osobi. Ove godine sav prihod od ulaznica, čija je cijena iznosila 30 kuna,  odlazi za liječenje dječaka Mateja.  Prodano je 359 ulaznica, od čega je prikupljeno 10.770 kuna, a bilo je i 1.080 kuna dobrovoljnih priloga,što znači da je  skupljeno 11.850 kuna!
Festival je bio  i natjecateljskog karakter, a dodijeljene su četiri nagrade: tri nagrade publike i jedna nagrada žirija.
U Ogulinu je nastupilo je 10 izvođača; An`Nadia- Milosti puna, Antonio Tkalec- Moja molitva, Zbor Osnovne škole knez Trpimir- Blizu Bogu, fra Miroslav Petrac- Milosrđu Tvome, Dragutin Hrastović i Lucija Vulama- Ljubav Očeva, VA Lira- Hosana, Anita Vincek- Kreni, Josip Ćulumović- Upoznaj sebe, Davor i Vesna Terzić i Martina i Maurizio Ferrara- Pjesma nerođenog, te Vedran Vegar- Za vječnost je ljubav Tvoja.
Treću nagradu publike dobio je Antonio Tkalec, drugu nagradu Davor i Vesna Terzić, te Martina i Maurizio Ferrara, a prvu nagradu publike, ali i nagradu žirija, osvojio je fra Miroslav Petrac sa skladbom Milosrđu Tvome.
Organizator Tonkafesta i ove je godine bila, kao što smo naglasili,  humanitarna  Udruga Oda prijateljstvu, a suorganizatori Gospićko-senjska biskupija, Pučko otvoreno učilište Ogulin i Zamp. To je jedini festival duhovne glazbe u Gospićko-senjskoj biskupiji i Karlovačkoj županiji.
U publici su bili brojni Ogulinci, ali i svećenici među kojima biskup gospićko-senjski Zdenko Križić i župnik i dekan ogulinski Robert Zubović.