Aktualno Županija

Prosvjedi za obrazovnu reformu u šest gradova diljem Hrvatske

  • u Karlovcu je održan na početku Radićeve kod spomenika žabi

Od 18 sati prosvjedi za obrazovnu reformu u šest gradova diljem Hrvatske.

Uu Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Poreču i Karlovcu održan je prosvjed “Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma” sa zahtjevom za razrješenjem ministra obrazovanja Pave Barišića, te razrješenjem i ponavljanjem natječaja u stručnim tijelima za provedbu kurikularne reforme.

U Karlovcu su se građani okupili na početku Radićeve ulice, kod “spomenika žabi”. Nije ih bilo previše no poruka koju su odaslali je jasna.

Prosvjed je u Karlovcu organizirala inicijativa Za radnički Karlovac, a diljem zemlje inicijativa GOOD koja poručuje kako je obrazovna reforma i dalje hrvatski javni interes te da Hrvatska može bolje od aktualne političke garniture. Osim razrješenja ministra znanosti i obrazovanja, Pave Barišića, na prosvjedima će se tražiti razrješenje predsjednice Posebnog stručnog povjerenstva Dijane Vican te ponavljanje natječaja za voditelja i članove Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu, izvijestio je organizator – GOOD Inicijativa za uvođenje građanskog odgoja u obrazovanje u škole, koja okuplja 50-ak organizacija civilnog društva iz cijele Hrvatske. (kaportal.hr)