Aktualno OG sada Ogulin

Radio Ogulin, kao ni Radio Karlovac-bez sučeljavanja kandidata!

Jedini ogulinski  gradski medij, Radio Ogulin,  nije organizirao sučeljavanje kandidata za budućeg gradonačelnika Ogulina! Objavio je to jučer na svome Facebook profilu jedan od kandidata Dalibor Domitrović, te pri tom naglasio:” Danas sam saznao od direktorice radija da neće biti sučeljavanja kandidata za gradonačelnika, prije drugog kruga izbora. Nakon što su u prvom krugu pravila za sučeljavanje bila instruirana na taj način da se pored moje protukandidatkinje, na sučeljavanje dovede i bivši župan Ivan Vučić, u drugom krugu se očito izbjegava sučeljavanje. Ne znam je li zbog straha, zbog neznanja ili zbog toga što moja protukandidatkinja nema programa, ne znam. Ovo je primjer kako gradska vlast kontrolira i opstruira medijski prostor i omalovažava građane te prikriva nesposobnost svojeg kandidata. Žalosno, sramotno, a mogu reći i kukavički”-poručuje Dalibor Domitrović.
Ista  je situacija i u Karlovcu. Kako danas piše KAportl, ni jedini gradski medij u Karlovcu, svojim to slušateljima nije priredio. Zašto, na Hrvatskom radio Karlovcu niu doznali: glavni urednik Branko Obradović uputio ih je na direktora Matiju Perkovića, a on, pak, kazavši da je na sastanku, obećao da će im se javiti kasnije.
“Sve je to bilo jučer, ali to “kasnije” još nije stiglo. I dok Prvi karlovački Karlovčanima ne daje priliku da čuju što im kandidati za gradonačelnika u drugom krugu, Damir Mandić (HDZ) i Davor Petračić (nezavisni), imaju za reći, sučeljavanje u kojima su oni gostovali mogli su jučer slušati na Radio Mrežnici iz Duge Rese i sinoć gledati na karlovačkoj Trend TV. Oba sučeljavanja su bila zanimljiva jer su se “pretresale” sve aktualne gradske teme dok je sučeljavanje na Trendu potrajalo sve do ponoći”-piše KAportal.
I dok je mnogima čudno što jedini medij u vlasništvu Karlovca to nije učinio. Petračić nije previše iznenađen.
“To dokazuje očito: da je Radio Karlovac službeno glasilo isključivo jedne stranke, odnosno, HDZ-a! I to je jedina prepreka zašto ne rade profesionalno i dobro! Pa, mogli su podići slušanost sučeljavanjem, rekao  je Petračić”.
Da su na Radio Mrežnici znali da u Ogulinu neće biti sučeljavanja kandidata, vjerojatno bi to oni učinili za svoje slušatelje. Za koje Radio Ogulin, očito je, ne mari previše. Da su imali volje mogli su se raspitati kako je to bilo organizirano prije, a svakako je nedopustiva i programska politika Radio Ogulina, u prvom izbornom krugu. Naime, nezavisne liste i manje stranke, bez većih financijskih sredstava, nisu se svojim sugrađanima mogli obratiti putem Radio Ogulina i iznijeti svoj predizborni program. Za njih se nije moglo osigurati  ni 5 minuta slobodnih, besplatnih termina, u kojima bi se predstavili kandidati s liste i kratak program. Stoga je opravdano pitanje: čiji je to medij i za koga postoji? A nekoć su po 15 minuta za predstavljanje izbornih programa, imali čak i kandidati za predsjednike mjesnih odbora!