Aktualno Županija

Grad Karlovac mora platiti 50.000 kuna ženi koja je pala na tržnici i slomila ruku

Grad Karlovac mora isplatiti odštetu od 34.000 kuna, zajedno s kamatama, te još 16.000 kuna troškova, Karlovčanki S.R. jer je u siječnju 2014. godine pala na zaleđenoj asfaltiranoj podlozi na gradskoj tržnici i zadobila teške tjelesne ozljede, prijelom lijeve podlaktice – zaključio je tako svojom nepravomoćnom presudom Općinski sud u Karlovcu.

U tužbi navodi kako je pala na dijelu koji spaja parkirašište s prostorom na kojem se nalaze štandovi Tržnice te da je taj dio Grad svakako trebao osigurati za nesmetan prolaz pješaka, pa je onda tuženik odgovoran za ozljede koje je zadobila, jer je prolaz bio zaleđen i još k tome prekriven snijegom. Pet tjedana je morala nositi gips, zbog jakih bolova je morala uzimati analgetike, ići liječniku na preglede i terapije, a posljedice u vidu natečenog zgloba osjeća i danas.

Grad se pokušao riješiti odgovornosti tvrdeći da asfalt na kojem je pala Karlovčanka ne predstavlja javnu površinu, a poriču da su meteorooški uvjeti toga dana bili povoljni za stvarenje poledice, kao i da se radi o uređenoj i frekventnoj površini te se snijeg nikada tamo ne zadržava duže vrijeme.

– Tuženik je odgovoran za utuženu štetu jer nije poduzeo sve mjere nadzora nad obavljanjem komunalnih djelatnosti, te nije osigurao kvalitetno održavanje predmetne javne površine u smislu čišćenja javne površine od snijega i leda radi osiguranja neometanog i sigurnog kretanja pješaka po toj javnoj površini – zaključio je Općinski sud u Karlovcu. (kaportal.hr)