Aktualno Županija

Cijene nekretnina u svibnju u Karlovcu i županiji otprilike na istoj razini, na moru strelovito rastu, u Slavoniji padaju

foto ilustracija

Prema novom istraživanju Njuškala, provedenom na 166 tisuća atraktivnih oglasa, cijene nekretnina u Hrvatskoj u svibnju pokazuju rast od dva posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. To, međutim, nije ravnomjerno raspodijeljeno po Hrvatskoj pa tako cijene najviše rastu u gradovima na obali, među kojima prednjači Dubrovnik s rastom od gotovo 13 posto, dok je na kontinentu situacija obrnuta pa najveći pad cijena, čak 8 posto, bilježe Vukovar i Bjelovar.

Karlovac je negdje između, doživio je vrlo blagi pad cijena, pa se zapravo i uspeo na ljestvici sa 12. na 11. mjesto. Naime, u svibnju prošle godine s prosječnom cijenom kvadrata od 760 eura, Karlovac je bio dvanaesti iza Slavonskog Broda (762). Iako je u ovih godinu dana, barem što se tiče nekretnina oglašenih na Njuškalu, cijena kvadrata u Karlovcu pala na 753 eura, grad na četiri rijeke se popeo na ljestvici, jer je u Slavonskom Brodu pad bio znatno veći (735).

Najskuplje su nekretnine u Dubrovniku, s prosjekom od čak 3540 eura po kvadratu, a najjeftinije u Vukovaru, gdje je prosjek tek 433 eura.

Kada su u pitanju županije, cijena nekretnina u Karlovačkoj županiji u blagom je porastu, sa 601 na 604 eura po kvadratu. Najskuplje su nekretnine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a najjeftinije u Požeško-slavonskoj.(KAportal)