Aktualno Županija

U tijeku nova provjera diploma i svjedodžbi u nizu gradskih tvrtki i ustanova – neke ih nisu provjeravale još od “poplave lažnjaka”

foto ilustracija

Diplome i svjedodže zaposlenih u nizu tvrtki i ustanova u vlasništvu Grada Karlovca ponovo se provjeravaju, u nekima to nije činjeno od 2012. kada je niz lažnjaka otkriven, a neke, poput Zelenila i Hostela Selce, nisu u pet dana stigle odgovoriti na naš upit na tu temu.

Najmlađa gradska ustanova, AquatiKA, po riječima ravnateljice Margarite Maruškić Kulaš, posebnu provjeru diploma nije radila

– Svi zaposlenici na javnim natječajima su prilagali kopije svjedodžbe ili diplome, a prilikom potpisivanja ugovora o radu originale diploma dali na uvid, kako je i predviđeno Pravilnikom o radu ustanove, odgovorila nam je Maruškić Kulaš.

Od “generalke” 2012. vjerodostojnost svjedodžbi i diploma nije provjeravana u Gradskom muzeju, jednom od rijetkih u kojem tada nije bilo afere s diplomama, Vatrogasnoj zajednici grada Karlovca, Gradskoj knjižnici i Vodovodu i kanalizaciji.

U Zorin domu su, po odgovoru ravnatelja Srećka Šestana, “nakon 2012. godine provjerene sve diplome i utvrđena njihova ispravnost i originalnost”, u Inkasatoru su provjeravali svjedodžbe i diplome 2015. i početkom ove godine triju osoba koje su “preuzeli” i također je utvrđena ispravnost dokumenata, a provjera je bila i u HRK-u. (KAportal)