Aktualno Županija

U svibnju prometni policajci na cestama Karlovačke županije ispisali čak 2.541 kaznu

Policijski blokići se dobro troše – u svibnju prometni policajci na cestama Karlovačke županije ispisali čak 2.541 kaznu

U svibnju se na cestama u Karlovačkoj županiji dogodilo ukupno 84 prometne nesreće, opet najviše na Državnoj cesti D-1. Iako je u odnosu na svibanj 2016. evidentiran manji broj prometnih nesreća, zabrinjava podatak da je bilo čak 14 teško ozlijeđenih osoba, dok je 29 osoba prošlo s lakšim tjelesnim ozljedama.

Nakon D-1, navode u policiji, najviše prometnih se dogodilo na autocesti A-1.

– U prometnim nesrećama tijekom promatranog razdoblja učestvovalo je 213 sudionika, a 13 sudionika uzrokovalo je prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najčešći uzroci prometnih nesreća u svibnju 2017. godine bile su greške ili propusti vozača i to brzina neprimjerena uvjetima u 24 prometne nesreće, nepoštivanje prednosti prolaska u devet prometnih nesreća, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti u četiri prometne nesreće, nepropisna vožnja unazad u tri prometne nesreće, kažu u policiji.

Policajci su tako tijekom prošlog mjeseca u okviru svojih redovnih zadaća sankcionirali 2.541 prekršaja u prometu bez prometnih nesreća, a najviše su sankcionirani prekršaji vozača počinjeni zbog nepropisne brzine koja je ujedno i najčešći uzrok prometnih nesreća i to 1.029 prekršaja ili 40,5 % od ukupnog broja sankcioniranih prekršaja. (kaportal.hr)