Aktualno Županija

Bivši župan Ivan Vučić postao predsjednik Županijske skupštine, očekivano Ivan Vilibor Sinčić si pronašao zamjenu

– U svoje, ime vladajuće koalicije, te stranaka u opoziciji zahvaljujem na ukazanom povjerenju i nadam se da ćemo svi zajedno, bez obzira na političku boju, stranku, vjeru, naciju raditi na dobrobit naše Karlovačke županije i naše domovine Hrvatske, poručio je danas izabrani predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić, pa onda u svom stilu dodao: Slobodni smo!
Ozbiljnu konstituirajuću sjednicu opuštenijom je učinio upravo on pa tako kod izbora potpredsjednika, a nakon što je Marinko Marinović (Most) izašao s protuprijedlogom za predsjednika kazavši da cijeni Vučića, ali da bi bilo vrijeme da Županijska skupština dobije predsjednicu, iz Duge Rese ili Slunja, nije propustio napomenuti za Jadranku Golubić (HDZ): Ona je žena!
Većinom glasova za potpredsjednike je izabrana Jadranka Golubić, te Ivan Vuković (SDP), a Županijska skupština i formalno konstituirana. U njoj će biti 24 vijećnika HDZ-a, 8 SDP-ovih, 7 Živog zida i 2 Mosta. Umjesto Damira Jelića vijećnik HDZ-a bit će Darko Marković, u Živom zidu Ivana Vilibora Sinčića mijenjat će Igor Krivokuća, a Gorana Glavurtića  Mario Želježnjak. Podsjetimo, Sinčić je bio nositelj liste Živog zida i za karlovačko Gradsko vijeće pa će zanimljivo biti vidjeti je li si i na ovoj dužnosti pronašao zamjenu. Dužnost vijećnika nije nespojiva s mandatom saborskog zastupnika, dok u Županijskoj skupštini to jest.(KAportal)