Aktualno OG sada Ogulin

Gorski spašavatelji obilježili blagdan svog zaštitnika

Tradicionalno svečano obilježavanje blagdana sv. Bernarda,  nebeskog zaštitnika članova Hrvatske gorske službe spašavanja, održano je večeras  u Ogulinu. Okupljanje je počelo u 18.00 sati,  ispred sjedišta HGSS Stanice Ogulin.  Nastavljeno je zajedničkom povorkom prema župnoj crkvi S. Križa, gdje je župnik i dekan ogulinski Robert Zubović služio svetu misu misu.  Nakon svete mise pripremljen je  prigodan  program, a mi smo iskoristili  prigodu da kratko porazgovaramo sa pročelnikom HGSS-a Ogulin Branimirom Vučkovićem, koji je za OGportal rekao:

Među stotinjak GSS-ovaca iz cijele Hrvatske, bio je, naravno, i njihov pročelnik Vinko Prizmić. I on je stao pred našu kameru i ukratko nas upoznao sa aktivnostima  ove službe na nacionalnoj razini, te se posebno osvrnuo na obilježavanje S. Bernarda koje se već godinama organizira u Gradu Ogulinu:

Među uzvanicima, koji su posebno pozdravljeni, bili su Ivan Vučić, izaslanik predsjednice RH, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu RH Maja Grba Bunjević, zamjenik ravnatelja DUZIS-a Stjepan Huzjak,  pročelnica za civilnu zaštitu Osječko baranjske županije Ružica Slišković Bartoli, ravnateljica Nacionalnog parka Paklenica Natalija Andačić,  gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, pročelnik Županijskog centra 112 Martin Barić, načelnik Policijske uprave karlovačke Tomislav Kotić sa suradnicima, te drugi gosti.
Nakon mise, svi su se uputili u Gradsku knjižnicu i čitaonicu, gdje je upriličena podjela priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama, koji su pomagali u radu HGSS-a.
Po završetku službenog dijela, druženje je nastavljeno zajedničkom večerom  u Hotelu Frankopan.