Aktualno OG sada Ogulin

Još jedna uspješna akcija ogulinskih HGSS-ovaca!

U nedjelju je  u 14.12 sati od Policijske postaje  Ogulin putem centra 112 zaprimljen  zahtjev za sudjelovanje članova HGSS stanice Ogulin u potrazi za nestalim 87 godišnjakom, koji je u prijepodnevnim satima krenuo u šetnju šumom na području Begovca Plaščanskog, zaseok Vezmari,  sa svojim sinom, za kojim je tokom šetnje otac zbog starosti zaostao. Nakon nekog vremena sin  primjećuje da mu nema oca, te za njim započinje potragu. NHakon neuspjele potrage  obavještava PP Ogulin koja izlazi na teren i koja putem centra 112 od HGSS stanice Ogulin  traži da se na teren pošalje potražni tim stanice Ogulin, zbog postojanja sumnje da osoba nije mogla daleko otići od mjesta nestanka, a u slučaju da taj vid potrage ne bude uspješan naknadno bi se krenulo u pretragu terena s ljudstvom.
Kako nam je rekao pročelnik HGSS stanice Ogulin Branimir Vučković, u 14.40 sati na teren izlazi potražni tim stanice Ogulin, dok su ostali članovi obaviješteni o tijeku akcije i stavljeni u pripravnost. Potražni tim započinje pretragu terena tijekom koje osoba nije pronađena, te   o istome obavještava pročelnika koji u 16.59 sati  podiže akciju.
U 17.30 sati iz stanice sa 2 vozila na teren kreće 8 spašavatelja koji na mjesto nestanka dolaze u 18.00 sati, te započinju s intenzivnom pretragom terena koja rezultira pronalaskom nestale osobe u 19. 05, nedaleko od mjesta nestanka. Nestala osoba je pregledana  i transportirana do kuće u 19.20, sati te nije imala vidljivih ozljeda.
Akcija je ocijenjena kao uspješna, osoba je pronađena u kratkom roku prije noći, što potvrđuje uvježbanost članova stanice u akcijama spašavanja. U potrazi su korišteni svi potrebni resursi stanice, od potražnog psa, zapovjednog vozila, drona za pregled terena iz zraka, ljudstva i ostale opreme za akcije traganja.