Aktualno OG sada Ogulin

Konstituirano Gradsko vijeće-HDZ prvi put u oporbenim klupama

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina održana je danas u Gradskoj knjižnici i čitaonici.  Sjednicu je sazvala predstojnica Ureda državne uprave u našoj županiji Ines Pavlačić, a nakon izbora Mandatne komisije uslijedila je  verifikacija mandata članova Gradskog vijeća.
U Gradsko vijeće izabrani su, s liste HDZ-HSS-HSLS-HSU: Ivan Vučić, Milan Sabljak, Zlata Kurelac, Hrvoje Magdić, Ines Galetić, Mirela Milanović, Sanjin Rodić i Ivica Vuković Lalić.
S liste SDP-a i HNS-a  u Vijeće su ušli:Ljiljana Gračanin, Petra Milanović, Darko Vukelić, Nevenka Dujmić i Bojan Prebežić.
U Vijeću su i tri vijećnika s Nezavisne liste Željka Stipetića, a to su: Željko Stipetić, Boris Grgurić i Juraj Belina.
DSS ima jednog vijećnika i to Sinišu Ljubojevića.
Do izbora predsjednika, sjednicom je predsjedavao Ivan Vučić, a potom su  svečanu prisegu položili svi novoizabrani članovi Gradskog vijeća.
Nakon što su izabrani članovi Odbora za izbor i imenovanja, izvršen  je i izbor predsjednika i dva potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Ogulina.
Predsjednik Gradskog vijeća od danas je Željko Stipetić, a njegovi su zamjenici Siniša Ljubojević i Milan Sabljak.
Bitno je naglasiti da su gotovo sve odluke, osim izbora potpredsjednika Gradskog vijeća što je učinjeno jednoglasno,  donesene sa 8 glasova protiv i 9 za. HDZ i partneri nisu naišli na podršku ostalih vijećnika, jer su preglasani glasom više. Tako je HDZ i u Gradskom vijeću po prvi puta postao oporba, nakon što je izgubio izbore za gradonačelnika i njegove zamjenike.
Izboru je prethodilo nekoliko prigovora koje je uputio Ivan Vučić. On smatra  da se nije poštivala volja birača, da sastav  radnih  tijela ne odgovara stranačkoj strukturi vijeća i da je stvorena neprirodna koalicija.
Replicirao mu je Željko Stipetić, navodeći da nije riječ o koaliciji, te da će sastav gradskih odbora biti u skladu sa Statutom i Poslovnikom Gradskog vijeća.
Na kraju sjednice, nazočnima se obratio gradonačelnik Dalibor Domitrović, čestitavši svima na izboru, uz napomenu kako od danas počinje ozbiljniji rad na dobrobit svih naših građana.