Aktualno OG sada Ogulin

Gubitak Radio Ogulina u prošloj godini- 278.375 kuna!

Radio Ogulin već treću godinu za redom posluje sa sve većim i većim gubitkom, rečeno je na današnjoj Skupštini Radio Ogulina, na kojoj je izabrani novi predsjednik, Dalibor Domitrović, kao predstavnik većinskog vlasnika, Grada Ogulina.

Prije izbora prethodila je rasprava o zapisniku sa prošle sjednice, koji zbog manjkavosti nije prihvaćen, kao ni izvješće o poslovanju za prošlu godinu. Naime, predsjednica Uprave Radio Ogulina Mihaela Milanović Poljak, izvijestila je nazočne da ne zna točno koliko je Grad Ogulin prošle godine, na osnovu ugovora o poslovnoj suradnji, izdvojio sredstava za Radio, jer se ugovor tijekom godine mijenjao! Nije iznijela ni podatak koliko je izdvojila Karlovačka županija za prijenos sjednica, već je samo rečeno da je cijena 2.600 kuna po satu prijenosa sjednice Županijske skupštine. Uglavnom, Radio Ogulin lani je poslovao s gubitkom od čak 278.375 kuna i sukladno vlasničkoj strukturi, Grad Ogulin treba pokriti 91 posto gubitka.

Unatoč tome, u ovoj je godini Grad Ogulin još i povećao dotaciju iz proračuna za Radio, pa na njegov račun mjesečno sada “sjedne” 24 tisuće kuna, plus PDV.

Gradonačelnik Domitrović nezadovoljan je takvim poslovanjem i najavio je promjene, a zanimalo ga je može li Radio sa samo 4 djelatnika ispoštovati Ugovor koji treba sklopiti sa Vijećem za elektroničke medije, koje je Radio Ogulinu dodijelilo sredstva iz Fonda za pluralizam i raznovrsnost elektroničkih medija. Naime, predsjednica uprave i glavna urednica Mihaela Milanović Poljak naglasila je kako je prijavljeno 5 programskih sadržaja, ali većina prijavljenih emisija uopće se ne realizira. Ako se ugovor sklopi, a emisije ne realiziraju, Radio će biti prisiljen vratiti iznos od 240 tisuća kuna, uvećan za kamate.

Članovi Skupštine upozorili su još jednom da su problemi nastali 2013. godine, od kako je gradonačelnik postao Jure Turković, koji je svjesno krenuo u stvaranje sve većeg gubitka radija. Na čelo uprave postavio je tada Željka Bokulića, potom Željka Lipošćaka, a nakon njih Mihaelu Milanović Poljak, te za članove Vjekoslava Bitunjca i Tomislava Špehara. Nekolicina vlasnika smatra da ih treba smijeniti, ali za jednog neće biti potrebe, jer je to već učinio sam.

Naime, Tomislav Špehar, iz osobnih je razloga, kako je naveo, podnio ostavku na mjesto člana uprave Radio Ogulina, te su sada ostala samo dva.

Gradonačelnik Domitrović je, kao predsjednik skupštine, najavio sastanak s njima već idući tjedan, a potom i donošenje konkretnih odluka vezanih uz ovu gradsku tvrtku, koja je i 2015. godinu završila s gubitkom od 285.657 kuna!