Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – vruće

Mnogi su, naravno, iskoristili ovaj praznik za spajanje neradnih dana i kao priliku za još jedan produženi vikend. Pa kad je tako pogledajmo da li će nas poslužiti vrijeme.
Idućih tjedan dana, prema prognozama meteorologa iz DHMZ-a, očekuju nas velike vrućine. Postoji mogućnost da će temperature sljedećih dana dosegnuti i rekordnih 38 stupnjeva.

Danas će prevladavati sunčano i vruće. Poslijepodne na kopnu, uz lokalno jači razvoj oblaka, ponegdje će biti pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab, poslijepodne mjestimice umjeren jugozapadni, a na Jadranu većinom južni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 20 i 24, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 36 °C.

Vrijeme će i idućih dana biti bez veće promjene. No, u unutrašnjosti atmosfera neće biti posve stabilna, pa će uz umjeren i jak razvoj oblaka povremeno biti lokalnih pljuskova i grmljavine, osobito do vikenda. Pljuskovi će biti rijetki, ali ponegdje mogu biti izraženiji.

Na Jadranu će noći i jutra biti topli uz temperaturu uglavnom višu od 20 stupnjeva, dok će danju temperatura biti uglavnom od 30 do 33 stupnja. Ujutro će uz obalu puhati slaba bura, a zatim danju uglavnom zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Najtoplije će diljem zemlje biti u nedjelju, kada stiže vrhunac toplinskog vala. Temperature bi se na kopnu mogle popeti i do 38 stupnjeva. Evo i konkretne vikend prognoze za Ogulin, te za Crikvenicu gdje će vjerojatno mnogo Ogulinaca potražiti osvježenje u moru. Kad već spominjemo more, valja reći da je temperatura mora vrlo ugodna i u Crikvenici iznosi 25 Celzijevih stupnjeva.

Vrijeme za vikend – OGULIN

 

Vrijeme za vikend – CRIKVENICA