Auto svijet Županija

Iz policijskog izviješća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šesnaest kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i jedanaest prometnih nesreća od kojih dvije s teško ozlijeđenim osobama, dvije s lako ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo slijedeće:

Provaljene vikend kuće i kuća u Karlovcu Plaškom
U razdoblju od 20. do 21. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u dvije vikend kuće vlasništvo 58-godišnjaka i 48-godišnjakinje u Karlovcu, naselju Velika Jelsa. Otuđeni su televizori prehrambene namirnice, električni ručni alat i drugo.
U razdoblju od 2. do 21. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u kuću 71-godišnjaka u Plaškom i otuđio LCD televizor, električni ručni alat, električne kućanske uređaje i odjeću. Ukupna materijalna šteta veća je do 16.000 kuna.

Na odmorištu autoceste otuđen novac
Jučer u ranim jutarnjim satima na odmorištu autoceste na području općine Draganić nepoznati počinitelj je iz dva kamper vozila austrijskih i njemačkih registracijskih oznaka i otuđio novac.

Prometna nesreća s teško ozlijeđenom vozačicom
Jučer oko 14.15 sati na županijskoj cesti 3144 u Tomašnici dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka upravljala je 41-godišnjakinja, te je u naselju Tomašnica uslijed umora zaspala i sletjela s vozilom van kolnika i udarila u betonski stup. Tom prilikom vozačica osobnog automobila teže je ozlijeđena. Materijalna šteta je veća od 15.000 kuna.
U Brezovoj Glavi teško ozlijeđen pješak
Dana 20. srpnja oko 23.00 sati u naselju Brezova Glava, pod utjecajem alkohola (1,28 g/kg) državnu cestu broj 6 pješice je prelazio 52- godišnjak i to na način da nije propustio sva vozila, uslijed čega je na njega naletjelo osobno vozilo karlovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 41- godišnjak. Pješak je teže ozlijeđen. Materijalna šteta je oko 4.000 kuna.