Sunce je jako isušuje: Kako do zdrave i njegovane kose po ljeti

Bojite li kosu, od sunca i soli je štite obojene maske, a prije odlaska na plažu arganovo ulje nanesite i na vrhove, kaže frizerka Ana Kuštre. Odlično je – njeguje kosu i čuva hidrataciju

Kosa ne može izgorjeti i izljuštiti se kao koža. Ona je nježna i tanka, a sol i sunce lome je i isušuju, govori zagrebačka frizerka Ana Kuštre iz salona Anel. Stoga je osim maramom ili šeširom treba pravilno i zaštititi.

– Nakon svakoga kupanja dobro bi bilo slatkom vodom iz bočice ili na obližnjem tušu isprati kosu od soli. Slani kristali iz mora dodatno je isušuju. Nakon toga predlažem proizvod koji regenerira vlasi, u obliku spreja, praktičan je za plažu i dolazi u manjim pakiranjima koji neće zauzeti mnogo mjesta u već krcatoj torbi za plažu – nastavlja Ana.

Ulja su hit neko vrijeme, a prijedlog je ono od argana ili makadamije. Odlična su, njeguju kosu i čuvaju njezinu hidrataciju, što je iznimno važno na suncu. Nanesite ih i prije odlaska na plažu, to će kosu dodatno zaštititi te je učiniti mekom i podatnom, a i lakše ćete je raščešljati. Posebnu pozornost obratite na vrhove i više ih namažite. Dobro bi bilo i prije godišnjeg kod frizera skratiti vrhove.

– Kad dođete s plaže, koristite blage šampone i regeneratore za kosu zbog čestog pranja kose. Sol je u kombinaciji sa suncem izbjeljuje kako prirodnu tako i tretiranu. Kod prirodne nastaju predivni prirodni pramenovi, dok kod obojene kosa može izgledati isprano i neuredno. Zato koristite maske u boji u skladu s nijansom kose – savjetuje Ana. (24sata.hr)

 

Facebook Comments