Radio Karlovac seli iz Vraniczanyeve, no kamo i kada, još se ne zna – u igri nekoliko lokacija u Zvijezdi

Hrvatski radio Karlovac će nakon šest desetljeća promijeniti adresu, no koja će to biti, još se, barem službeno, ne zna.

Osim što je potvrdila da će prodati svoje udjele u Radiju, kao i Cestama i Vodoprivredi, Karlovačka županija je najavila i da sve svoje urede i službe namjerava smjestiti u Vraniczanyevu 2 i 4, što podrazumijeva iseljenje drugih korisnika njenih prostora, Hrvatskog radio Karlovca i Ureda državne uprave pa je HRK tako, nakon što je od svog osnivanja bio na istoj adresi, u potrazi za novim krovom nad glavom.

Gdje će to biti, još nije odlučeno. Odgovoreno nam je tako iz Grada, dok nam iz HRK-a i tri dana nakon što smo im poslali upit, nisu stigli odgovoriti.

– Grad Karlovac, sukladno traženju Karlovačke županije, razmatra moguće lokacije za preseljenje Hrvatskog radio Karlovca iz dosadašnjeg poslovnog prostora na adresi Vraniczaniyeva ulica 2 na drugu lokaciju. Razmatraju se mogućnosti premještanja HRK u neki od poslovnih prostora u vlasništvu Grada Karlovca, a ukoliko ta varijanta neće biti moguća, razmotrit će se i mogućnost kupnje poslovnog prostora u vlasništvu Republike Hrvatske na području Zvijezde, kažu nam u Gradu.

Koliko će to preseljenje koštati, ni u kojem će roku biti realizirano, neće se znati dok ne bude odlučeno u koji prostor seli. No, iz Grada su jasno poručili da će u tome morati sudjelovati i sama tvrtka.
– Što se tiče ulaganja u novi prostor, Grad Karlovac očekuje da i Hrvatski radio Karlovac sudjeluje u svim troškovima, napominju iz Grada.

KAportal neslužbeno doznaje da je “u igri” nekoliko potencijalnih lokacija, poput prostora bivše knjižare Naprijed u Radićevoj i Turističke zajednice na Korzu, no i kada lokacija bude odabrana, postat će jasnije znaju li oni koji u cijeloj priči o preseljenju jedinog gradskog medija odlučuju, kako je to puno zahtjevnije nego kad se Tjednik spajao s Radijem pa jednostavno pokupio stvari iz Križanićeve i došao u Vraniczanyevu. (kaportal.hr)

Facebook Comments