Aktualno OG sada Ogulin

Jutros započeo 24-satni nadzor brzine kretanja vozila

Po uzoru na TISPOL-ovu akciju, od 06,00 sati danas 18.10. do 06,00 sati 19.10.2017. godine na području svih Policijskih uprava provest će se kontinuirani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Cilj akcije je, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozač. Pri tom i građani i predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što se trebaju javiti nadležnoj policijskoj upravi.

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Svaka policijska uprava pozvala je građane da predlože lokacije za nadzor brzine te su odabrane one najpogodnije. Koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

Brzina je najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u osam mjeseci 2017. godine, od ukupno 216 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 81, odnosno 37,5% poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Suradnja s medijima, objavljivanje i praćenje tijeka akcije ključni su za podizanje svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Rezultati akcije bit će objavljeni 19.10.2017. godine na web stranicama svih policijskih uprava i Ministarstva unutarnjih poslova.(mup.hr)