Aktualno Županija

Pijan, bez vozačke dozvole i osobne iskaznice pred policijom bježao u Škodi Feliciji – nije baš završilo kao u filmu…

policija-presretac

Mladi Saborčanin te se noći, a bilo je 35 minuta poslije ponoći, kretao državnom cestom D-42 u pravcu Plaškog Škodom Felicijom ogulinskih registracijskih oznaka. U mjestu Latin naletio je na policijsku ophodnju koja je kontrolirala promet. Policajac u reflektirajućem prsluku i palicom na kojoj je pisalo “stop” izletio je pred njega.

Izgubljena bitka

Na mladića je ova situacija djelovala prilično stresno, pa je, umjesto kočnicu, još jače stinuo gas i protutnjao kraj zbunjenih predstavnika zakona. Nije poznato koliko konja pod haubom ima njegov “Škodilak”, no, ako se radi o standardnoj, tržišnoj verziji, onda je ovo bila unaprijed izgubljena bitka. Pokazalo se to, uostalom, samo pet minuta kasnije, koliko je policajcima trebalo da ga sustignu s rotirkama i prepriječe mu put u Ulici Stjepana Radića.

Tamo su ga tražili vozačku dozvolu, koju nije imao, a nije je ni mogao imati kada nikada nije položio vozački ispit. Onda su ga tražili osobnu iskaznicu. Nju isto nije imao, jer je nije ponio. Onda su mu odlučili izmjeriti alkohol u krvi – i konačno naletjeli na nešto što ima. Izmjerili su mu 0,75 promila. Sasvim dovoljno da ga odvedu u stanicu, gdje je prespavao do jutra. Onda su krenuli ispisivati prijavu Prekršajnom sudu u Ogulinu, koja je bila poduža.

Nenamjenski za kaznu?

Sutkinja je rekla ovako: Za bježanje policajcima 3.000 kuna, za upravljanje vozilom prije stjecanje vozačke dozvole 5.000 kuna, za alkohol 1.000 kuna, te za osobnu iskaznucu 200 kuna. Sveukupno 9.200 kuna, od čega su mu 300 oprostili jer je preležao noć u policiji, a oprostit će mu i jednu trećinu ukupne kazne ako ostatak plati u zakonskom roku od 30 dana.

Posljednje objavljeno

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal

Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježeno 2.698 novih slučajeva, preminule 44 osobe

OgPortal