Aktualno Županija

U prva dva mjeseca ove godine novi veliki porast broja noćenja u Karlovcu – zadovoljni i Ogulinci, ostali zasad “u minusu”

Karlovac je i u 2018. godini nastavio bilježiti kontinuiran i prilično velik porast broja turističkih dolazaka i noćenja. U siječnju je grad na četiri rijeke imao 36%, a u veljači 26% noćenja više nego godinu prije. Ukupno, tijekom prva dva mjeseca godine Karlovac je posjetilo 3.165 turista, koji su ostvarili 4.858 noćenja. Za zimske mjesece vrlo lijep rezultat.

Zadovoljni mogu biti i u Ogulinu, koji je u siječnju imao znatno bolje rezultate nego prošle godine, odnosno čak 45% noćenja više, no u veljači je zabilježeno 17% noćenja manje nego lani. Ogulin su u siječnju i veljači posjetila 932 turista, a ostvarili su 1.899 noćenja.

Ostali gradovi Karlovačke županije ne mogu baš biti zadovoljni početkom godine. Najveći pad noćenja bilježi Ozalj – u siječnju 16, a u veljači 25 posto. Ukupno Ozljani upisuju ravno 200 noćenja u prva dva mjeseca. U Slunju je u siječnju bilo 3% manje, a u veljači čak 28% manje noćenja – ukupna brojka je 1.776 noćenja. Duga Resa je, pak, u siječnju imala tri posto, a u veljači 12 posto manje turističkih noćenja nego što je to bio slučaj u istim mjesecima prošle godine. Zasad ih je tako ostvareno 726.
Od općina, znatan pad bilježi i Rakovica (17% u siječnju i 4% u veljači), no nema sumnje da su na to utjecali i vremenski uvjeti. Rakovicu, koja je već godinama kontinentalni turistički rekorder, u siječnju i veljači posjetilo je 925 turista, a ostvarili su 1.567 noćenja.

Vrijedi spomenuti i vrlo dobre rezultate Generalskog Stola, koji se ne mogu usporediti s prošlom godinom, budući tih podataka – nema. No, ove godine bilježe čak 1.587 noćenja u prva dva mjeseca, više čak i od Rakovice, a manje samo od Karlovca i Slunja. (kaportal.hr)