Aktualno Županija

Nevjerojatna priča o najbizarnijem danu u životu veterana karlovačke Razvojne agencije

PRVO DOBIO OTKAZ, A SAT KASNIJE MILIJUNE ZA SVOJ PROJEKT Nevjerojatna priča o najbizarnijem danu u životu veterana karlovačke Razvojne agencije

Direktor Razvojne agencije Karlovačke županije Karle, Viktor Šegrt, u srijedu oko 9 sati priopćio je dugogodišnjem zaposleniku Mili Sokoliću (56) da je reorganizacijom u poduzeću postao tehnološki višak i da će dobiti otkaz. Sat kasnije na mail Karle stigla je obavijest da im je odobren projekt u vrijednosti 1,8 mil. kuna, čiji je autor – Mile Sokolić.

Dugogodišnji karlovački javni aktivist Sokolić još prije 15 godina počeo je raditi u Županiji na poslovima europskih integracija kao pionir na tom području. Od osnivanja Razvojne agencije realizirao je desetke projekata koji višestruko prelaze trošak njegove plaće, a većinu mlađih kolega obučio je za poslove na kojima rade. No, isto tako s vremena na vrijeme upozoravao je na probleme koji su se događali u poduzeću čiji su osnivač Karlovačka županija i četiri njezina grada, prozivajući sebi nadređenog Šegrta, ali nije štedio ni karlovačkog župana Damira Jelića. Primjerice, u veljači je uzeo mikrofon na prosvjedu ljevičara, kazavši da “smo došli u situaciju da se moramo diviti nepismenosti vlasti i jednom proroku iza kojega hoda 40 razbojnika”.

Kako stvari stoje, tako si je sam sredio otkaz koji će mu sada biti uručen samo formalno. Kaže da mu je zapravo Jelić dao otkaz, Šegrt je bio samo glasnik, a motiv je revanšizam, odnosno nešto što se može uvjetno nazvati verbalni delikt.

– Četiri župana su se promijenila u ovih 15 godina, sa svima sam surađivao, ali župan Jelić odlučio je da više nisam dovoljno dobar. Zaista mi nije jasno zašto. Možda ću doznati ovih dana. Iz onoga što se događa zadnju godinu proizlazi iduće: ako radiš u sistemu kojim zapovijeda HDZ ili druga stranka, moraš biti bespogovorno lojalan HDZ-u, tj. županu, bez obzira na to koliko sve to bilo suprotno normalnom poimanju organizacije posla u tom sektoru. Vidim da stvari ne idu u dobrom smjeru. To što oni rade je ludost, nitko se ne bavi organizacijom posla, oni ne koriste društvu ni zajednici na pravi način – kaže Sokolić.

– U skladu s Pravilnikom o radu obavili smo razgovor s djelatnicima i obavijestili ih o promjenama u organizacijskom poslovanju i sistematizaciji radnih mjesta u skladu sa zakonskim odredbama i procedurom – odgovorio je direktor Šegrt na pitanje zašto je Sokolić postao tehnološki višak. Na ranije Sokolićeve optužbe na njegov loš odnos prema zaposlenicima i narušene međuljudske odnose te prijetnje otkazima, kazao je da nije tako odgojen, pozivajući sve koji imaju bilo kakva saznanja o toj temi da ga što prije prijave nadležnim institucijama kako bi se pokrenula istraga, a s time se složio i njegov nadređeni, župan Jelić. (jutarnji.hr)