Aktualno OG sada Ogulin

Turske bajke i u Ogulinu

Veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Mustafa Babur Hizlan i predstavnici Hrvatsko-turske udruge prijateljstva, posjetili su danas Ivaninu kuću bajke. Tom prilikom su donirali 15-ak  knjiga bajki na engleskom jeziku s turskom tematikom, od kojih su neke i arhivski primjerci.

Posjet je upriličen u povodu rođendana Ivane Brlić- Mažuranić i Dana djeteta koji se obilježava u Turskoj, a rezultat je redovite poslovne i prijateljske suradnje Ivanine kuće bajke s veleposlanstvima. Goste, koji su došli u pratnji gradonačelnika Dalibora Domitrovića, njegovih zamjenika Ivane Salopek Šumonja i Daniela Vukelje, te predsjednika Gradskog vijeća Željka Stipetića, dočekali su djelatnici  Ivanine kuće bajke, na čelu sa ravnateljicom Ankicom Puškarić. U pratnji domaćina obišli su Ivaninu kuću bajke, a sam je veleposlanihk djeci koji se se zatekli u kući, osobno je čitao bajke.
Jedna od gošći bila je stručnjakinja iz područja upravljanja baštinom, interpretacije baštine i rada s lokalnim zajednicama Dragana Lucija Ratković Aydemir koja je naglasila da je riječ o donaciji dječjih knjiga, a dio je osobno kupio njen suprug u Istanbulu. Akcija će se, kako doznajemo,  nastaviti i dalje