Aktualno Županija

Sastanak s ravnateljima škola i predstavnicima tvrtke Kelteks d.o.o.

Sastanak zamjenice Vesne Hajsan Dolinar i pročelnice Upravnog odjela za školstvo Marije Medić s predstavnicima tvrtke Kelteks d.o.o. i ravnateljima Tehničke škole Karlovac, Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac i Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac održan je u utorak, 24. travnja, u Uredu župana.

Tema sastanka bila je inicijativa tvrtke Kelteks d.o.o. za suradnju s navedenim školama kroz uključivanje učenika u obavljanje praktičnog dijela nastave u njihovoj tvrtki. Namjera je također prezentirati programe škola učenicima osnovnih škola na području Karlovačke županije kako bi ih motivirali na upisivanje upravo onih programa za zanimanja koja su potrebna tvrtki Kelteks d.o.o., a ujedno su i deficitarna zanimanja.

Kroz ovakav način suradnje škola i gospodarskog sektora nastoji se otvoriti škole prema tržištu rada, s ciljem lakšeg zapošljavanja u privrednom sektoru nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja.

Na sastanku su sudjelovali član uprave Lars Breuer, glavni direktor za operativno poslovanje tvrtke Kelteks d.o.o. Goran Arambašić, i voditeljica kadrovskih i općih poslova Kristina Peris. (kazup.hr)