Aktualno Županija

Najveća rekonstrukcija karlovačke bolnice ikad gotova do 30. lipnja – pacijente očekuju nove dnevne bolnice i operacijske sale

– Sve je u terminskom planu kako smo predvidjeli i nadamo se da će do 30. lipnja sve kompletno biti završeno, kazao je ravnatelj Opće bolnice Karlovac Ervin Jančić, nakon današnjeg obilaska dijela bolničkih prostora od 3.500 kvadrata u kojima će biti uređeno čak deset dnevnih bolnica i četiri operativne dvorane.

Projekt je težak gotovo 36 milijuna kuna, koje je bolnica dobila iz EU fonda i tako krenula u najveću rekonstrukciju od kad je, 1968., izgrađena.

– Građevinski radovi su vrijedni 16 milijuna kuna, oprema 19 milijuna kuna. Dio opreme već koristimo, dio dolazi, a dio će kad budu uređene prostorije. Ovaj veliki zahvat oplemenit će kompletan prostor, prilagoditi ga novim pravilima rada struke, oplemeniti ga novim materijalom, a liječnici će raditi na visoko sofisticiranoj opremi i pružati zdravstvene usluge kao i na klinici. Znači, dosežemo klinike kao u Zagrebu, rekao je Jančić, podsjetivši da se u bolnici dnevno obavi više od 1.460 pregleda i pretraga, a oko 150 pacijenata dođe na Hitni bolnički prijem dok je od 297 kreveta popunjeno 290.

Upravo zbog pacijenata sve ovo u bolnici se i radi, napomenuo je župan Damir Jelić, primjetivši kako je veći od ovog zahvata uređenja bio samo onaj izgradnje.

– Ovo će biti u interesu pacijenata osjetno bolji uvjeti za rad, kazao je Jelić, dodavši da apliciraju i za nove projekta, nadajući se pozitivni odgovorima. (kaportal.hr)