Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – većinom suho i stabilno, te još toplije

Produženi vikend mnogi će iskoristit za izlete, ili na more ili negdje u prirodu. I jednima i drugima vremenske prilike će uglavnom biti naklonjene.

U subotu bit će pretežno sunčano, poslijepodne u unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, a uz lokalno jači razvoj oblaka tek rijetko može biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji umjeren jugoistočni, a duž obale i južni te jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na obali i otocima od 13 do 17, a najviša dnevna između 24 i 28 °C.

U nastavku ovog tjedna i početkom sljedećega i dalje pretežno sunčano, u unutrašnjosti ponovno toplije, štoviše i vrlo toplo, uz slab i umjeren jugozapadnjak. Poslijepodne su mogući rijetki lokalni pljuskovi, uglavnom u nedjelju i početkom idućeg tjedna. Duž obale je vjerojatnost lokalnog pljuska gotovo zanemariva, osim u ponedjeljak na sjevernom Jadranu, osobito u Istri. Slabo do umjereno jugo u ponedjeljak će na sjevernom i srednjem Jadranu okrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura podjednaka kao u petak ili malo viša, a u utorak danju malo niža.

(foto:ogulinpljusak)