Aktualno Sport

Nogometni vikend: Karlovčani ispustili pobjedu protiv lidera, Slunj slavio, u 2. ŽNL nedolasci…

Nogometaši Karlovca 1919 zaista su ove sezone imali puno peha u ogledima protiv lidera 4. NL Središte, zagrebačkih Ponikvi. Uz mrvicu više koncentracije osvojili bi četiri boda protiv ponajbolje momčadi lige, a ovako imaju – samo jedan.

Naime, nakon što su u prvom dijelu prvenstva duboko u sudačkoj nadoknadi u Zagrebu primili pogodak kojim su poraženi 2:1, ovog vikenda u Karlovcu su do posljednjih sekundi vodili sa 3:2 (strijelci za Karlovac 1919 bili su Mićunović, Šalić i Konta) da bi opet primili pogodak, ovog puta za izjednačenje.

Slunj je ostvario važnu pobjedu protiv Savskog Marofa kojom se, nadamo se, izvukao iz proljetne krize. Nakon prvih 45 minuta gosti su vodili sa 1:0, no u nastavku se napokon otvorilo i Slunjanima. Prvo je Pandža izjednačio u 63. minuti, a samo minutu kasnije Plivelić doveo Slunj u vodstvo. Precizni su potom bili Jurčević i Matanić, a gosti su tek ublažili poraz za konačnih 4:2.

Nakon 23 odigrana kola Karlovac 1919 je sedmi, a Slunj deveti na ljestvici. Sljedeći susreti na rasporedu su već sutra, 1. svibnja, kada u utakmicama zaostalog 17. kola Karlovac 1919 dočekuje Jarun, a Slunj gostuje kod Stupnika. Početak je u 17 sati.

Županijski prvoligaši mirno odrađuju prvenstvo. Ostalo je još šest kola, ali prvak je odavno poznat (Ilovac), a unatoč puno boljim proljetnim predstavama, teško se od ispadanja može spasiti Vatrogasac koji za pretposljednjim Draganićem zaostaje sedam bodova i ima lošiji međusobni omjer. (kaportal.hr)