Aktualno OG sada Ogulin

Hrvatske šume: Nikome od građanstva nije uskraćena mogućnost uplate ogrijeva

Neki dan je OGportal objavio članak o problemima s nabavkom ogrijevnog drveta.

Što se događa i kako komentiraju tvrdnje da su obrtnici dobili manje količine drveta nego što su zatražili, saznali smo iz odgovora koje nam je dostavila direkcija Hrvatskih šuma iz zagreba. U odgovoru stoji:

“Nikome od građanstva nije uskraćena mogućnost uplate ogrijeva. S prodajom ogrijeva krenuli smo čak ranije nego prijašnjih godina. Prodaja ogrijevnog drva putem maloprodaje (građanstvu),obavlja se u skladu sa Odlukom o načinima i uvjetima prodaje drvnih sortimenata za 2018.godinu.

U skladu sa člankom 3. prodaja putem maloprodaje za potrebe pučanstva moguća je do 30 m3 po domaćinstvu, tijekom jedne godine.

Što se tiče prodaje sirovine tvrtkama, također nije bilo smanjivanja količina zbog nikakvog izvoza, jer Hrvatske šume d.o.o. ne izvoze sirovinu, već su tvrtke sirovinu dobile sukladno zajednički potpisanom Pismu razumijevanja i opravdanim fakturama. Ukoliko tvrtke nisu mogle opravdati preradu drva u svojim vlastitim pogonima kroz fakture u realnom vremenu, utoliko su im količine smanjene.”