Aktualno Županija

Taksist potegnuo iz Njemačke po četiri migranta, a onda su svi pali u ruke karlovačke policije: “Mislio sam da su to neki siromasi”

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv njemačkog državljanina H.A. (27), po zanimanju taksista, zbog krijumčarenja ilegalnh migranata. Terete ga da je 18. lipnja oko 23 sata u blizini graničnog prijalaza Ličko Petrovo Selo za 200 eura odlučio prevesti četiri migranta, trojicu Iranaca i jednog Pakistanca, ali je uhvaćen dok je vozio u pravcu Karlovca.

Branio se da je bio u posjeti kod svojeg prijatelja u Bihaću, ali se već isti dan odlučio vratiti kući, ovaj mu je kazao da su njegovi najbolji prijatelji u Hrvatskoj te da ih pokupi i ostavi po dogovoru s njima. Kaže da nije znao da su to ilegalci, da je stao na lokaciji koju mu je ovaj poslao preko mobitela, te da su mu putnici samo ušli u vozilo. Nije ih poznavao niti razumio jer baš nisu znali engleski. Svoju ne baš uvjerljivu obranu začinio je tezom kako je mislio da se radi o siromasima. Ubrzo ih je zaustavila policija rotirkama.

Saslušani svjedoci migranti iskazali su kako je njihov vozač znao da prevozi ilegalce jer im je čim su ušli u vozilo rekao da spuste glave kako se ne bi mogli vidjeti izvana. Platili su mu 200 eura za gorivo, a usluga prijvoza trebala mu je biti plaćena preko računa nakon što bi oni došli do Italije. (kaportal.hr)