Aktualno Kolumne Krule Kruloteka S vama kroz svaki dan

Krule – “….nikad neću doživit devedes drugu….”

Kako vrijeme gazi… smrt dočeka svakog pa i ponajbolje hrvatske glazbenike… Dino Dvornik… Arsen Dedić… Oliver… Boško Petrović… Vinko Coce… Ivo Robić… za ove koji su mi trenutno pali na pamet, zna se van Hrvatske i to debelo.

Za 50 godina, umirati će neki drugi naši glazbenici. Ja ću tad imati 92 godine… na kućnom robotu kupljenom u Lidlu na akciji, koji osim što kuha grah, previja rane, učlanjuje preko Wi-Fija u HDZ, otvara vrata i HRT kontroloru viče “Gdje si bio 91-e pička ti materina tebi i televizoru!?”, mijenja napišanu gusku ispod kreveta, … imati će i ekran na glavi na kojem ću gledati vijesti… a onda… evo vijesti:

– “Danas je preminula poznata hrvatska glazbena umjetnica, Jelena Rozga. Poznata je po svojim hitovima “Burek i topla krafna” a njenu električarsku himnu “Minus i plus” pamte i najstariji HEP-ovci te dileri akumulatora.”

– “Danas je preminuo Boris Novković, naš poznati glazbenik koji nikad nije imao glas za pjevanje ali je imao stas za barenje. Preko 2 tisuće Tamara naricalo je na sprovodu istog uz uzvike “Nitko nas nije uzeo!”

– “Danas je preminula naša Maja Šuput. Ne bi to znali da Maja to nije objavila na Instagramu gdje je legla na najpoznatijoj maldivskoj plaži, udarila selfie sliku i napisala “Ode ja!”. Osim ožalošćene rodbine i estetskog kirurga, ožalošćeno je i preko 20 svatova na kojima je ista trebala pjevati ovaj mjesec”

Jedina laž u svemu ovom je ta što ja nikad neću doživit devedes drugu… a sad kad gledam… i bolje da neću.