Aktualno Županija

Iako je to još daleko željenog, pomaci su vidljivi – iz godine u godinu u Karlovcu sve veći broj izdanih građevinskih dozvola

Sve veći broj izdanih građevinskih i uporabnih dozvola pokazatelj je kako je građenje u Karlovcu posljednjih godina živnulo no sve je to ipak još daleko od onoga što svatko želi – da se gradi na sve strane, od tvorničkih hala do stambenih i poslovnih zgrada.

No bilo kako bilo, u karlovačkoj gradskoj upravi zadovoljni su i time što iz godine u godinu raste broj riješenih predmeta kao i brzinom njihovih rješavanja. Kako su izvijestili, gradski Upravni odje za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja Grada Karlovca u 2018. godini riješio je ukupno 1.758 upravnih i vanupravnih predmeta što je 93 posto od ukupno 1.890 zaprimljenih predmeta u 2018. godini. Od toga 412 predmeta Rješenja o izvedenom stanju, te ostalih UP i VUP predmeta, njih ukupno 1346.

– Analizirajući broj izdanih građevinskih dozvola u 2016. godini 102, 2017. godini 111, u 2018. godini je izdano 128 građevinskih dozvola što je ukupno povećanje od 16 posto na broj izdanih dozvola u 2017. godini. Jednako tako izdano je 50 uporabnih dozvola za koje je potreban tehnički pregled kao i 12 lokacijskih dozvola.
U gradskoj upravi izdvojili su, po njima, značajnije projekte za koje su izdane građevinske dozvole. To su rekonstrukcija prometnica i dijela infrastrukture unutar gradske jezgre Zvijezda, dječji vrtiću u Mahičnom i Grabriku, trgovački centar KTC na Švarči, stambena zgrada Odete u Grabriku. Od onih objekata koji su dobili uporabne dozvole izdvojili su pak poslovnu zgradu Zelenila na Dubovcu, Hotel Europa na Baniji i rekonstrukciju zgrade Kalifornije na Turnju. (kaportal.hr)