Aktualno OG sada Ogulin

Energetska obnova škole i dvorane u Plaškom

Učenici Osnovne škole  Plaški, njih 160, više se neće zimi smrzavati i uz grijanje na 11-12 stupnjeva, jer će zgrada dobiti fasadu s toplinskom ovojnicom, novo krovište, radijatore, instalacije… Cjelovita energetska obnova i škole i sportske dvorane bit će dovršena do lipnja iduće godine, a fasada i krov, bude li sve po planu, do početka nove školske godine.

Rečeno je to za jučerašnjeg potpisivanja ugovora vrijednog 5,8 milijuna kuna, od kojih 3,1 milijun daje Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a ostatak Karlovačka županija.

U školi su već ranije zamijenjeni prozori i energent , te  se očekuju znatne uštede, jer škola je posljednje dvije zime samo na lož ulje godišnje trošila oko 100.000 kuna. Ni to nije pomagalo da se nastava odvija na temperaturi od bar 18 stupnjeva, koliko bi po propisima trebala biti.

– S postojećom kotlovnicom i radijatorima, kada je vani ispod nule, tu temperaturu nismo mogli dosegnuti. Trudili smo se, žrtvovali, a sada smo zadovoljni što projekt ide, izjavio je ravnatelj škole Vlatko Kulić. (kaportal/ogportal)