Aktualno OG sada Ogulin

2018. godina bila je povijesna za ogulinski Zavičajni muzej

muzej

Gradsko vijeće Grada Ogulina je na sjednici održanoj 11. travnja 2017. donijelo Odluku o osnivanju Zavičajnog muzeja Ogulin čime je započeo proces izdvajanja podružnice Zavičajni muzej Ogulin iz sastava Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, te osnivanje nove samostalne ustanove. Tako je od 1. travnja prošle godine Zavičajni muzej Ogulin počeo djelovati kao nova, potpuno samostalna ustanova.

Tijekom protekle godine iz muzeja su nam često stizale dobre vijesti, a jedna od njih je svakako bila i ona o značajnom povećanju broja posjetitelja u odnosu na neka ranija razdoblja. Naime, ogulinski Zavičajni muzej posjetio je i razgledao 9001 posjetitelj, a od prodaje ulaznica, suvenira i najma dvorišnog prostora ova ustanova uprihodovala je nešto više od 73.000,00 kuna. Svim posjetiteljima Muzeja bilo je osigurano stručno vodstvo kako bi se na kvalitetan način što bolje upoznali sa kulturnim bogatstvom ogulinskog kraja, od prapovijesnog doba preko srednjeg vijeka sve do suvremenog doba.
Inače, djelatnici Zavičajnog muzeja su tijekom 2018. godine organizirali i nekoliko radionica, izložbi i zanimljivih predavanja, a održana je i tradicionalna manifestacija Frankopanske ljetne večeri. Osim redovne djelatnosti, tijekom protekle godine djelatnici su radili i na prijavi različitih projektnih prijedloga, a neke od prijava su i prihvaćene od strane donatora.

Posebna pažnja tijekom protekle godine bila je posvećena i otvaranju muzeja prema javnosti, pa je tako siječnju 2018. godine pokrenuta je Facebook stranica Zavičajnog muzeja Ogulin na kojoj se javno izvještavalo o svim događanjima u ustanovi.

Posljednjeg dana 2018. godine u funkciju je stavljena i prva web stranica Zavičajnog muzeja Ogulin, kao novi i primarni način komunikacije s posjetiteljima. Web stranica je dvojezična te pruža informacije na hrvatskom i engleskom jeziku. Tijekom tekuće godine djelatnici Zavičajnog muzeja nastavit će i dalje raditi na unaprijeđenju kvalitete usluga i sadržaja koje pružaju. (radio-ogulin.hr)