Aktualno Županija

Dvaput je dvaput: Mandić će 440. rođendan Karlovca najprije proslaviti na drugom kraju svijeta, u Kanadi

– Odazvao sam se pozivu naših Karlovčana iz Toronta još od prije četiri mjeseca da posjetim njihovu manifestaciju obilježavanja 440. godina grada Karlovca u Torontu. To će biti 30. lipnja tako da ću u petak krenuti prema Torontu, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić, koji će 440. rođendan Karlovca tako proslaviti dvaput.

Službeno će, na poziv Hrvatskog kluba Karlovac, posjetiti Karlovčane koji žive na području Južnog Ontarija u Kanadi i prisustvovati tradicionalnom Karlovačkom pikniku, 30. lipnja u Karlovac parku u Miltonu.

– Organiziran je povodom obilježavanja 440. rođendana grada Karlovca. Očekuje se da će na pikniku nazočiti dvije do tri tisuće Hrvata, koji žive u Kanadi, a porijeklom su s karlovačkog područja. Uz gradonačelnika, proslavi će prisustvovati izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica Marija Jelkovac, članovi Karlovačke građanske garde i karlovački novinar Branko Obradović Kina, poručili su iz Grada.

Za petodnevnog boravka u Kanadi gradonačelnik i saborska zastupnica susrest će se s članovima Hrvatskog kluba Karlovac, hrvatskim gospodarstvenicima u Kanadi i posjetiti Konzulat Republike Hrvatske u Mississaugi.

Karlovačko izaslanstvo vraća se drugi tjedan pa će Mandić rođendan Karlovca nastaviti slaviti u gradu. Bit će ovdje, najavio je, već na otvorenju Muzeja Domovinskog rata Karlovac – Turanj, 5. srpnja. (kaportal.hr)