Aktualno Kolumne Krule Kruloteka

Krule – Budala uvijek bolje prođe!

Trgovački centar… danas… odjel – pekara… gledam konja i krećem sa razgovorom

– Oooo dobar dan gospodine!
– Vi to meni?
– Naravno… vama da!
– Znamo se od nekud?
– Ne, ali ćemo se sad bolje upoznati… naime, vidim da kruh prebirete golim rukama
– Molim?
– Ne stavljate ove jednokratne plastične rukavice, to jel… pa golim rukama prebirete kruh a nakon vas bi ja trebao prebrat
– Pa ja to samo ovako, na brzaka preberem
– Slažem se… stvarno na brzaka, no čisto sumnjam da ste se doma posrali na brzaka?
– Molim???
– Pa znate ono… sigurno ste danas srali doma… ono kad sjednete na školjku pa napinjete šupak ne bi li govno izletilo iz vas… kužite?
– (faca mu malo u čudu, šuti)
– Vidim da vam je jasno. Dakle, kad ste se izasrali, šanse da ste oprali ruke su jako male. Jel tako?
– (dosta mu neugodno)
– Eto, po okicama vidim… niste oprali. I gledajte… kad brišete guzicu, papir pukne, pa prst proleti, uleti u šupak… mi bi u Lici rekli, sami ste se sa sobom rukovali… i onda se dogodi što?
– (okreće se oko sebe, drugi slušaju, neugodno mu u pm)
– Dogodi se što?? ? Govnom omastite prst… i onda ja sad vas gledam sa masnim prstom u kruhu… i razmišljam… pa jesam li ja u životu prošao razno razne pičke materine, ostao živ, i onda mi jebena sudbina pošalje vas Masnoprstog, da vas gledam gdje prebirete po kruhu, od kojih je i jedan moj. Razumijete li vi sve ovo što sam vam rekao?
– Razumijem (samo da me se riješi)
– Razumiješ TI kurac… krutejebo i to doslovno, moj Masnoprsti!

Okreće se on i skoro pa bježi… stavljam rukavicu… gledam onaj kruh… ko da vidim iza stakla ovog konja kako mi maše… prebacim se na peciva, tamo čovjek prebire… pogleda me… digne ruku, veli “Stavio sam rukavicu a i opro ruke nakon sranja! “… te nadoda “Nek si mu jebo majku!”… reko “Džaba kume džaba, budala uvijek bolje prođe!”… veli mi čojk “Kako to misliš?”… reko “On kući ode sa kruhom a ja sa pecivom!”