Aktualno OG sada Ogulin

U 2018. u Ogulin je doselila 121 osoba, a 139 je odselilo

Podaci Državnog zavoda za statistiku – pogledajte koliko je ljudi iselilo iz Karlovca i gradova Karlovačke županije, a koliko došlo

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o migracijama u 2018. godini za sve hrvatske gradove i općine. Kada je u pitanju središte naše županije, grad Karlovac, podaci su bolji nego proteklih godina, i to u oba segmenta. Kada su u pitanju selidbe stanovništva unutar Hrvatske Karlovac je ove godine čak u plusu (ranijih godina bio je u vrlo blagom minusu ili gotovo izjednačenog omjera), a u odnosu s inozemstvom i dalje gubi stanovništvo, ali u manjem omjeru nego u proteklih nekoliko godina.

Što se tiče Hrvatske, u 2018. godini iz Karlovca se u druge gradove i općine Republike Hrvatske odselilo 535 osoba, a u Karlovac je iz drugih krajeva Hrvatske doselio 541 novi stanovnik. Mali plus, ali ipak veseli.

Kada su ostali gradovi Karlovačke županije u pitanju – Duga Resa je u obrnutoj situaciji s jednako malim minusom. U nju je iz drugih gradova i općina RH doselilo 105 osoba, a odselilo je 111. U Ogulin je doselila 121 osoba, a 139 je odselilo, u Slunju je 55 novih stanovnika iz drugih krajeva Hrvatske, a 66 je Slunjana odselilo u druge gradove i općine u domovini, dok u Ozlju bilježe prilično loš rezultat sa 58 doseljenih i 96 odseljenih.

Kada su u pitanje migracije iz Hrvatske, tijekom 2018. godine sreću u inozemstvu potražila su 423 Karlovčana, 61 Dugorešanin, 57 Ogulinaca, 44 Slunjana i 39 Ozljana.

Dakako, bilo je i doseljavanja, iako valja naglasiti kako je uglavnom riječ o doseljenicima iz susjednih zemalja, dok žitelji Hrvatske sreću traže na Zapadu. U Karlovac je tako prošle godine uselilo 349 osoba iz inozemstva, u Dugu Resu 44, u Slunj 33, u Ozalj 30, a u Ogulin 25. (kaportal.hr)