I sve škole u Karlovačkoj županiji u štrajku, ponegdje odaziv stopostotan – sindikalci najviše zadovoljni zbog potpore roditelja

Sve škole, osnovne i srednje, u Karlovačkoj županiji danas su u štrajku, a odaziv zaposlenih je izuzetno visok, ponegdje i stopostotan.

Potvrdili su to KAportalu županijski povjerenici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, sindikata koji su i organizirali današnji štrajk u cijeloj zemlji nakon što Vlada nije pristala na povećanje koeficijenata za 6,11 posto.

Nastave danas stoga nema ni u školama u Karlovačkoj županiji, a povjerenica SHU-a Biserka Šintić izuzetno je zadovoljna odazivom štrajku.
– 100 posto, svi smo u štrajku! Po informacijama s terena, ponegdje tehničko osoblje radi, u Rečici knjižničarka, u Skakavcu domar nije došao na posao, ali nije u štrajku, u PŠ Bosiljevo učiteljica koja je na zamjeni pozvala je roditelje da pošalju djecu u školu, u Generalskom je došlo 4-5 djece jer nemaju roditelji kamo s njima pa ih učiteljica čuva, no ona ne štrajka… Po karlovačkim školama – Banija, Dragojla, Braća Seljan nije došlo niti jedno dijete… Godinama provodimo štrajkove, borimo se, ali nije zadovoljstvo biti u štrajku, nego kad roditelji ne pošalju djecu u škole jer to znači da nas zajednica podržava. Razumiju da smo potplaćeni;, znam da su i policija i medicinske sestre, ali mi smo u tako lošoj situaciji da je to prestrašno, ispričala je Šintić.

Baš kao u osnovnim, i u srednjim školama u Karlovačkoj županiji većinom je odaziv štrajku stopostotan.
– Generalno je odaziv jako dobar, a u većima stopostotan: karlovačkoj Gimnaziji, Šumarskoj, Tehničkoj školi, gimnazijama Ogulin i Slunj. Nešto je slabiji u Obrtničkoj školi Ogulin, a u Ekonomsko-turističkoj školi Karlovac ne djeluje naš sindikat. Sutra će štrajk biti u Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, sljedeći tjedan očekujemo da će biti red na nas, rekao je županijki povjerenik NSZSSH Dražen Basar, dodavši da je takav, cirkularni štrajk organiziran kako se ne bi gubilo previše sati.

Iz središnjica ovih sindikata najavili su da će cirkularni štrajk u osnovnim i srednjim školama trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva. (kaportal.hr)

Facebook Comments