Aktualno Sport

‘BILA JE OVO VELIČANSTVENA NOĆ’

Modrić otkrio zašto nije pucao penal: LOVRENA JE JEDNA STVAR JAKO ZASMETALA ‘Nažalost, to u Hrvatskoj nije dobro!’

Vatreni su nasmijanih lica izlazili iz svlačionice, svi su hvalili sjajnu atmosferu koja je doživljena na Poljudu. Stekli smo dojam da su bili posebno sretni što su u takvom ozračju uspjeli stići do trijufma koji je široko otvorio vrata Eura.
– Važna pobjeda, zbog nje smo sretni. To je ono što smo htjeli. Mislim da smo odigrali sjajnu utakmicu, mogli smo pobijediti i s većom razlikom. Bila je ovo velićanstvena noć za Hrvatsku. Htjeli smo igrati visoko presing, pritisnuti ih od starta, njihov igrač je na početku bio neoprezan, uzeo sam loptu i zabio, super smo otvorili utakmicu, poslije je bilo lakše – kazao je u uvodu kapetan Luka Modrić.

Luka je doživio velike ovacije Poljuda, nekoliko puta mu se skandiralo. Kad smo mu to spomenuli, lice je razvio i veliki osmijeh.
Što mogu kazati osim se zahvaliti publici. Bio je poseban gušti i osjećaj igrati na Poljudu, stvarno sam uživao u svakom trenutku, kako ja, tako i kompletna momčad. Hvala navijačima što su nam ovo priuštili, ovo je bio jedan od boljih ambijenata u kojima sam igrao.

U Cardiff se ide po Euro?

– Da, ta utakmica nam može donijeti mnogo, toga smo svjesni. Opet će biti važno kako ćemo ući u tu utakmicu, vjerujem ako ponovimo ovu igru protiv Mađarske, kao i na prethodnim utakmicama, možemo ostvariti pozitivan rezultat. Kada ćemo opet na Poljud? Vidjet ćemo, nadam se što prije. Nije bilo na nama da odlučujemo, uvijek smo htjeli igrati na Poljudi i svim drguim gradovima, mi se nadamo da ćemo brzo opet na Poljud. Stvarno smo ovdje uživali, publika je na Poljudu pokazala koliko je uz nas.
Inače, Modrić je pustio Ivana Perišića da pukne jedanaesterac…

– Ivan me je pitao može li on pucati jer nikada s reprezentacijom nije zabio pogodak na Poljudu. S obzirom da je rezultat bio onakav kakav je bio, rekao sam mu; ‘ok, samo pucaj…’ Šteta što nije zabio, ali dobro – zaključio je Modrić.

Bruno Petković opet je bio igrač utakmice.

– Sretni smo zbog pobjede, bilo nam je jako bitno. Naravno da sam sretan i zbog osobnog učinka, nadam se da će biti što više ovakvih utakmica na reprezentativnoj i osobnoj razini.
Opet je zabio petom, opet jedan spektakularan pogodak…

– Bitno jest da je efikasno, nije bitno kako… Pokušavam biti efikasan, moji potezi ne bi trebali biti za pljesak publike, nego na korist momčadi. Ali nitko nije uspio zabijati neke pogotke ako nije probao. Treći pogodak? Nisam htio uštopati loptu, htio sam se snaći na bilo koji način – kazao je Petković.

Dejan Lovren je imao jedno zanimljivo mišljenje…

– Nažalost, infrastruktura u Hrvatskoj nije dobra. Želimo bolje! Nije do nas, ne možemo mi ništa tu napraviti, ali ako se već mi borimo na travnjaku, zaslužujemo bolji. A bilo je prelijepo igrati pred ovim navijačima na Poljudu. Želimo se, naravno, vratiti u Split, na Poljud. Svaki hrvatski nogometaš želi igrati u takvom ambijentu. Inače, s ovom pobjedom smo napravili dosta toga, čuli smo da su Slovačka i Wales odigrali 1:1, tako da u Cardiff idemo po tri boda. U Walesu će biti teško, jer oni znaju zadati probleme. Kad se mi složimo i kad igramo kao momčad kao s Mađarskom, onda ćemo u Cardiffu sve odraditi kako treba.
Izjave Rakitića i Vlašića

Nakon što je propustio zadnja dva reprezentativna ciklusa u reprezentaciju se vratio Ivan Rakitić.

“Bilo je fantastično, veliko hvala našim navijačima. Fantastično je bilo biti na travnjaku i uživati,” kazao je veznjak Barcelone.

“Odigrali smo odlično, posebno prvo poluvrijeme kada Mađari nisu znali kako izaći iz našeg pritiska. Na taj način smo zabili dva gola. ovo su jako važna tri boda. Večeras možemo uživati, a onda počinje priprema za Wales,” naglasio je hrvatski veznjak.

Nikola Vlašić je istaknuo kako je Hrvatska odigrala fantastično prvo poluvrijeme.

“Odigrali smo fantastičnih 45 minuta, zabili tri gola i riješili utakmicu. Nakon toga je bilo samo odrađivanje posla posebno nakon što su Mađari ostali s igrače manje.”

Vlašić je dodao kako je bio oduševljen atmosferom na svom stadionu.

“Atmosfera je bila fantastična, mi smo na klupi pjevali zajedno s navijačima,” dodao je veznjak moskovskog CSKA. (jutarnji.hr)

 

https://www.youtube.com/watch?v=sCs25GBj7lE