Pred završetkom značajni projekti u Dugoj Resi: Prvo stiže 3D kino, uskoro Poduzetnički inkubator i reciklažno dvorište

Dugoreško gradsko Vijeće nakon ljetne stanke održalo je sjednicu gdje se među ostalim raspravljalo i o izvršenju Proračuna za prvih šest mjeseci ove godine.

– Izvršenje Proračuna nije 50 posto, ali to je svake godine isto. U prvoj polovici godine nešto se slabije puni, ali u drugoj polovici to se nadoknadi. Veseli nas da su neki prihodi i nešto veći od plana, no realno u granicama su planiranog. Za sada, sportskim rječnikom rečeno, prolazno vrijeme nam je jako dobro. Ono što se u izvršenju Proračuna za prvi šest mjeseci ne vidi je da je trenutno oko 6,6 milijuna kuna završene ili javne nabave pred završetkom, bez projekta Delfin, koji sam iznosi oko 15 milijuna kuna i kojim ćemo postati jedini centar za razvoj socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj na ovaj način, rekao je gradonačelnik Boljar.

Navodi da će se rezultati uskoro vidjeti, jer je riječ o značajnim projektima od Poduzetničkog inkubatora, reciklažnog dvorišta, kotlovnice u vrtiću, 3D kina koje će do 15. studenog biti u funkciji, projekta HITRO, radnih bilježnica i drugo, rekao je gradonačelnik Tomislav Boljar.

Ukupni konsolidirani Proračun u prvih šest mjeseci ostvario je 15,7 milijuna kuna prihoda, što je 42 posto od planiranih 39,9 milijuna kuna godišnjeg proračuna, no istovremeno rashodi iznose 14,1 milijun kuna što je 35 posto od planiranih godišnjih troškova. (kaportal.hr)

Facebook Comments