Aktualno Sport

Pogledajte trening i posljednje pripreme Vatrenih!

VIDEO: U CARDIFFU VEĆ ODJEKUJU TAKTOVI LIJEPE NAŠE: ‘OVAKO HRVATI DRŽE RUKU KAD SVIRA HIMNA!’

Sjajno raspoloženje vlada u momčadi Vatrenih uoči novog kvalifikacijskog susreta za Europsko prvenstvo.
Hrvatska će u pretposljednjem kolu skupine E odigrati susret protiv Walesa u Cardiffu, a izbornika Dalića muče tek slatke brige oko slaganja momčadi.

Za Velšane je otpao jedino kartonirani Marcelo Brozović, no hrvatski izbornik u veznome redu na raspolaganju ima brojna rješenja – naši su veznjaci konstantni prvotimci u brojnim i velikim klubovima diljem svijeta.

Stadion Cardiff City ima kapacitet 33 280 gledatelja, nalazi se gotovo na samoj obali Bristolskog kanala, a na njemu nastupa Cardiff City Football Club. Novinar Jutarnjeg lista Tomislav Juranović ušao je na stadion upravo u trenucima kada su sa zvučnika, probe radi, odjekivali taktovi Lijepe naše. Nasmijao se dvojici zaštitara i dobacio:

“Ovako Hrvati drže ruku kada svira himna”, na što su se velški organi reda nasmijali i potvrdno kimnuli glavom.

Vatreni su odradili i popodnevni trening te odradili posljednje pripreme u vidu taktičke analize. Trening je bio zatvoren za javnost, međutim naši su reporteri uhvatili dobar kadar u kojemu izbornik Dalić objašnjava hrvatskim reprezentativcima na koji će se način suprotstaviti Baleu i društvu.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 13. listopada u 20:45 h. Hrvatska već u Cardiffu može sve riješiti i osigurati EURO, a ako ne uspije ostaje joj još jedna prilika, 16. studenog na Rujevici protiv Slovačke.

Hrvatska je u grupi E prva s 13 bodova, Slovačka je druga s tri boda manje, Mađarska je treća s devet, Wales četvrti sa sedam bodova, a Azerbajdžan posljednji s jednim bodom. (jutarnji.hr)