Aktualno OG sada Ogulin

Sutra štrajk u cijeloj Hrvatskoj – u Ogulinu uglavnom bez redovne nastave

Unatoč premijerovoj najavi o povećanju plaća, sindikati ne odustaju i štrajk u osnovnim i srednjim školama se nastavlja. Ponavljaju da Vlada time ne rješava problem zaostajanja njihovih plaća u odnosu prema ostalima zaposlenim u javnoj službi. Štrajk su najavili i u visokom obrazovanju.
Podsjetimo, sutra, u ponedjeljak je štrajk najavljen u cijeloj Hrvatskoj.

Ogulinske škole na svoje su stranice ili Facebook postavile obavijesti za učenike i roditelje. Na Facebooku OŠ I.B. Mažuranić piše: “Prema odluci sindikata, u ponedjeljak, 21.listopada 2019. u štrajku će sudjelovati sve osnovne i srednje škole. U skladu s tim, učitelji OŠ Ivane Brlić – Nažuranić Ogulin koji podržavaju štrajk sutra neće održavati nastavu.
Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti kao i u vrijeme prethodnog štrajka.
Uprava škole

I na Facebook stranici Prve osnovne škole slična je informacija: “Prema odluci sindikata, u ponedjeljak 21. listopada u štrajku će sudjelovati sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj.
U skladu s tim, učitelji Prve osnovne škole koji podržavaju štrajk sutra neće održavati nastavu.
Učenici koji unatoč održanom štrajku dođu u školu bit će zbrinuti na odgovarajući način.

Na Facebooku smo pronašli i informaciju o načinu održavanja nastave u ponedjeljak u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin, oni kažu:”Poštovani učenici i roditelji!

U ponedjeljak, 21. listopada 2019., nastava će se odvijati po prilagođenom rasporedu.

Na nešto drugačiji način obavijest o neodržavanju nastave objavljena je na stranici Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana.