Aktualno OG sada Ogulin

Rasol, fekalije i uginule ribe plivaju kraj “ogulinskog mora”

Zbog protuzakonitog ispuštanja rasola i sadržaja iz septičkih jama nekolicine pojedinaca, velikih problema imaju naši sugrađani na području Sabljak sela, u Mjesnom odboru Salopek selo. Naime, tamošnji “majstori” uz pomoć cijevi i pumpi svoje septičke jame prazne u kolektore za oborinske vode, a s obzirom da taj sustav još nije dovršen i nije u funkciji, sav taj sadržaj se sakupi u najnižim dijelovima i kod većih oborina izbija iz šahti mještanima u dvorišta i okućnice. Uz to pojedinci rasol iz svojih bazena ispuštaju u otvoreni odvodni kanal koji također služi za odvodnju oborinskih voda a u nadležnosti je Hrvatski voda.

Zbog toga veliki dio njihovih susjeda danima trpe nesnosan smrad kiselog zelja i fekalija, u što smo se i sami uvjerili. Najgore je kad zapuše jugo, a da stvar bude još “bolja” sve se izlijeva neposredno ispod brane na jezeru Sabljaci, u rijeku Mrežnicu. Po njoj  plivaju vidljivi ostaci fekalija, pa čak i uginule ribe. Navodno oboljevaju i stanovnici i domaće životinje, ugroženi su im poljoprivredni proizvodi, psi i mačke razvlače uginule ribe i cijelo područje je “idealno” mjesto za zarazu i epidemiološki eksces, a tako se rado hvalimo našim “ogulinskim morem”.

Nadamo se da će netko nešto poduzeti, jer smo upite poslali na niz adresa, tvrtki Vodovod i kanalizacija, Ministarstvu zaštite okoliša i njihovim inspekcijama, Hrvatskim vodama i komunalnom redaru u našem gradu.